• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox içinden seçim

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Herkese günaydın. değerli hocalarım bir çalışmamda ekteki resimde açıklamaya çalıştığım gibi bir şey yapmak istiyorum. Konu kısaca şöyle. Dosya boyutum büyük ve öneli bilgi olması nedeniyle resim paylaşmak istedim. Açılan bir Combobox tan görünen bir açıklamayı seçtiğim zaman DATA sayfasında seçilen metine göre yanında denk gelen rakamı TextBox içine yazmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• deneme.jpg
    deneme.jpg
    208.1 KB · Görüntüleme: 28
ComboBox'un ListIndex değeri üzerinden yapabilirsiniz.

Merhaba,

Combobox'ın listindex özelliğinden yapabilirsiniz. Listindex'in sıralaması 0'dan başlar, bunu unutmayın.

Formu görmeden kodu yazmakta biraz zor?

Tekrar merhaba.
UserForm'daki bir ComboBox'tan mı yoksa sayfadaki bir açılır listeden mi bahsediyoruz bilemiyorum ama; VBA ekranında, kullanacağınız herhangi bir combobox'a fareyle sağ tıklayın ve "KOD GÖRÜNTÜLE"ye seçin, kod'un içerisine örneğin Shetts("......tırnak içerisinde sayfa adı......").Range("H3") = Combobox1.ListIndex şeklinde bir satır ekleyin ve form'u açıp seçim yaptığınızda H3 hücresindeki değişikliğe bakın, ne yazıyor.

Tabi ezbere konuşuyoruz ama; eğer kullandığınız açılır liste FORM DENETİMLERİ bölümündeki açılır liste ise açılır listeye fareyle sağ tıklayıp DENETİM BİÇİMLENDİR kısmındaki HÜCRE BAĞLANTISI kısmına ilgili hücrenin adını $H$3 gibi yazarsanız, soruç almanız lazım.

Hocam yapmaya çalıştığım User Formda

Hocam ekteki resimde anlatmaya çalışayım y.içi seçtiğim zaman yan hücredeki rakamsal kod gelmeli

Ekli dosyalar

• DENEME2.jpg
    DENEME2.jpg
    220.7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
UserForm'dan bahsettiğimize göre, ComboBox'un Change olayına yazılacak,
TextBox1=ComboBox1.ListIndex +1 gibi bir satır (1, 2 gibi sayısal sonuç için) işinizi görecektir.
Yok eğer ComboBox'ta seçilen değeri istiyorsanız, TextBox1=ComboBox1 satırı yeterli olması lazım.

Son düzenleme:
Tamam hocam hallettim . Sayenizde tabii teşekkür ederim Çok Sağolun

. . .

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    If ComboBox1.Text = "Y.İÇİ" Then
        TextBox1.Text = "1"
        ElseIf ComboBox1.Text = "Y.DIŞI" Then
        TextBox1.Text = "2"
    End If
End Sub

. . .

Hüseyin Çoban hocam teşekkür ederim. omer.baran hocamın gösterdiği şekilde yapmaya karar verdim. Sağolun

Geri