• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox formülünde hata

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
ListBox2.ColumnCount = 6
ListBox2.ColumnWidths = "60;55;65;80;46;120"
'ListBox2.ColumnHeads = True
ListBox2.Clear
For Each isim In Sheets("KAYIT").Range("B2:B" & Sheets("KAYIT").Range("B65536").End(xlUp).Row)
If UCase(LCase(isim)) Like UCase(LCase(ComboBox6)) & "*" Then
'liste = ListBox1.ListCount
ListBox2.AddItem
ListBox2.List(x, 0) = isim.Offset(0, 0)
ListBox2.List(x, 1) = isim.Offset(0, 1)
ListBox2.List(x, 2) = isim.Offset(0, 2)
ListBox2.List(x, 3) = isim.Offset(0, 3)
ListBox2.List(x, 4) = isim.Offset(0, 4)
ListBox2.List(x, 5) = isim.Offset(0, 5)
ListBox2.List(x, 6) = isim.Offset(0, 6)
ListBox2.List(x, 7) = isim.Offset(0, 7)
ListBox2.List(x, 8) = isim.Offset(0, 8)
ListBox2.List(x, 9) = isim.Offset(0, 9)
ListBox2.List(x, 10) = isim.Offset(0, 10)
ListBox2.List(x, 11) = isim.Offset(0, 11)
ListBox2.List(x, 12) = isim.Offset(0, 12)
ListBox2.List(x, 13) = isim.Offset(0, 13)
ListBox2.List(x, 14) = isim.Offset(0, 14)
ListBox2.List(x, 15) = isim.Offset(0, 15)
ListBox2.List(x, 16) = isim.Offset(0, 16)
ListBox2.List(x, 17) = isim.Offset(0, 17)
ListBox2.List(x, 18) = isim.Offset(0, 18)
ListBox2.List(x, 19) = isim.Offset(0, 19)
ListBox2.List(x, 20) = isim.Offset(0, 20)
ListBox2.List(x, 21) = isim.Offset(0, 21)
ListBox2.List(x, 22) = isim.Offset(0, 22)

x = x + 1
End If
Next

combox verilerini listboxa yukarıdaki formülle aktarıyorum. Listbox 6 sütun görünmesi gerekli o yüzden üstte 6 sütun larak girildi. geri kalan bilgiler listboxta görünmemesi gerekiyor. listboxa eklemek istememin sebebi ise listboxta veriye çift tıklayın tüm verileri textboxa almak istememdendir.

ancak combobox tıklayınca kırmızıyle belirttiğim yerlerde hata veriyor. 308 koduyla. nasıl giderebilirim
kodların en başına on error resume next yazdım ancak 10. satırdan sonraki verileri textboxa aktarmıyor

Merhaba.
ListBox'un Columns.Count değerini, bir satır için aktardığınız sütun veri adetine göre ayarlayın.
Görünmesini istemediğiniz sütunlara ait Column.Width değerlerini 0 yaparsanız ve userformdaki ListBox.Width değerini,
görmek istediğiniz sütunlar için belirleyeceğiniz genişlik değerlerinin toplamı (dikey kaydırma çubuğunun genişliğine denk gelecek kadar ilave yaparak) olacak şekilde ayarlayın.
Böylece; duruma göre otomatik olarak oluşan Listbox'ta yatay kaydırma çubuğu oluşmaz, dikey kaydırma çubuğu görmek istediğiniz son sütun içeriğinin sağ kısmının görünmesine engel olmaz, veriler de listbox'a alınmış olur.

Sorularınızı cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalar doğrultusunda hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorunuz.
Önce bir önceki cevabımı okuyunuz.

Bir önceki cevabımda belirttiğim hususu örneklendirdiğim ekteki belgedeki userformu çalıştırın.

Bildiğim kadarıyla ListBox'a, AddItem yöntemiyle en fazla 10 sütun aktarılabiliyor.
Forumda bu konuya yönelik ARAma yaparsanız, 10 sütundan fazla değerin listboxa aktarılması ile ilgili olarak
Row.Source ve dizi yöntemleriyle çözüm üretilmiş örnekler var.

Ekli dosyalar

kodların en başına on error resume next yazdım ancak 10. satırdan sonraki verileri textboxa aktarmıyor
Listbox additem metodu ile en fazla 10 sütun veri alalbilir.10 sütundan daha fazla veri almak için rowsource metodunu kullanmalısınız.:cool:

anladim sayin hocalarim row source kodunu rastiracagim mutlaka. birde onun uzerinden cozume kavustrmaya calisacagim. degerli vaktinizi ayirdiginiz ve bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim

anladim sayin hocalarim row source kodunu rastiracagim mutlaka. birde onun uzerinden cozume kavustrmaya calisacagim. degerli vaktinizi ayirdiginiz ve bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Başlıkta formül demişsiniz.
Şunu hatırlatayım comboboboxta yazanlar vba kodlamadır.

evet hocam alışkanlık ve birazda aceleye geldiğinden ötürü :) özür

@Orion1 hocam size gerçekten zahmet veriyorum farkındayım. ama row source olayını çözemedim ben bi türlü uyarlayamadım forumda konu açtım ama sizden özür dileyerek yardımınız istirham ediyorum.

Geri