• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox da yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatih34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
saygıder excel forum üyeleri;
sayın hocalarımızdan ALLAH razı olsun sorduğumuz sorularla biz acemi üyelere yardım ederek kendi çapımızda program yapmaya yardım ediyorlar.
sayın halit3 hocam geçen sorduğum soruya cevap verdi ancak tıkandım kaldığım için tekrardan aynı konuda yardım talep ediyorum.
Useform2 de bulunan comboboxsa sayfa 2 de bulunan adların gözükmesi ,gözüken adlara tıklandığı zaman ortak bilgilerin texboxsa gelmesini istiyorum.ne yapmam gerekiyor.
yapılan örnek dosyayı ekde gönderiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Tamamda mesela 2 tane veya 3-4 tane ali varsa bunlar değişik kişilerse ne olacak?Yaaa .Böylede bir durum var.Bunda sanırım tasarım hatası var.Bir programı yaparken bu gibi durumlarıda göz önüne almak gerkiri.Bence bir programı tasarlamak iyi bir tasrım yapmak o programın yüzde yetmişini bitirmektir.Kodlar sonra gelir.Kod işi işin en kolay yönüdür.Bilmediğini araştırıp öğrenirsin.
Ama tasarım başlı başına bir iştir.:cool:

ilginize teşekkür ederim sayın hocam doğru onun önüne geçmek için adı ve soyadı ortak kullanmam gerekir.Hocam o hatayı düzeltirim.Eğer mümkünse örnek dosyada sıkıştığım yerde yardımcı olursanız sevinirim.Diğer konuyu hallederim örnek dosyaya göre

ilginize teşekkür ederim sayın hocam doğru onun önüne geçmek için adı ve soyadı ortak kullanmam gerekir.Hocam o hatayı düzeltirim.Eğer mümkünse örnek dosyada sıkıştığım yerde yardımcı olursanız sevinirim.Diğer konuyu hallederim örnek dosyaya göre
O zaman bile bile hatalı dosya üzerinde çalışmak doğru olmaz.Biz size yardım ediceğiz.Hiç üşenmeyeceğiz.Sizde hiç üşenmeyin gerekli düzeltmeyi yapıp dosyayı yollayın.Yoksa siz üşenirseniz bizde haydi haydi üşeniriz.Bize göre hava hoş.Siz bilirsiniz.:cool:

Hocam kusura bakmayın çalışmamı düzelttim dediğiniz şekilde tekrardan gönderiyorum

Ekli dosyalar

Userform2 bulunan comboboxsu tıkladığım zaman b sütününda bulunan isimlerin çıkması,
isme tıklandığı zaman ortak bilgilerin çıkması
Ortak bilgiler nedir?
Kişiye ait Bilgilermi?

Bu verileri sayfa2'denmi alacak yoksa sayfa3tenmi.Comboboxa verileri sayfa3 ten almışsınız.Sayfa3 te veri olmadığı için combobox boş gözüküyor.
Bu konuyu çözün ondan sonra dosyayı bana yollayın.Eğer sayfa3 ten verileri alacaksa sayfa3e 5-6 satır veri girin ki deneyeyim.

Bu verileri sayfa2'denmi alacak yoksa sayfa3tenmi.Comboboxa verileri sayfa3 ten almışsınız.Sayfa3 te veri olmadığı için combobox boş gözüküyor.
Bu konuyu çözün ondan sonra dosyayı bana yollayın.Eğer sayfa3 ten verileri alacaksa sayfa3e 5-6 satır veri girin ki deneyeyim.

hocam kusura bakmayın sizi uğraştırdım ve değerli zamanızı alıyorum onun için özür diliyorum
kodları sildim combobox sayfa 2den adı ve soyadını alması bunları alırken adresi,doğum tarihi ve doğum yerlerinide otomatik olarak texboxsa getirmesini o kişinin
diğer bilgileride girdikten sonra sayfa 3 kaydetmek istiyorum
dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim k  As Range, i As Byte
For i = 2 To 8
    Controls("TextBox" & i).Value = ""
Next
With Sheets("Sayfa2")
    Set k = .Range("B2:B65536").Find(ComboBox1.Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        TextBox2.Text = .Cells(k.Row, "D").Value
        TextBox3.Text = .Cells(k.Row, "E").Value
        TextBox4.Text = .Cells(k.Row, "C").Value
    End If
End With
End Sub

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim k  As Range, i As Byte
For i = 2 To 8
    Controls("TextBox" & i).Value = ""
Next
With Sheets("Sayfa2")
    Set k = .Range("B2:B65536").Find(ComboBox1.Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        TextBox2.Text = .Cells(k.Row, "D").Value
        TextBox3.Text = .Cells(k.Row, "E").Value
        TextBox4.Text = .Cells(k.Row, "C").Value
    End If
End With
End Sub

teşekkür ederim sayın hocam ilginize alakanıza minnettarız
bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için

teşekkür ederim sayın hocam ilginize emeğinize sağlık

Geri