• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox da alfabetik listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..!

Ekteki örnekte; userform üzerinde tekrarsız listeleme yapan combobox örneği var.. Buna bir de, alfabetik diziliş özelliği ekleyebilir miyiz.. Örnekte aktif hücre verilerini listelediği ve dolayısıyla değişken olduğundan, forumdaki örneklerden bir türlü uyarlama yapamadım.. Çözüm getirilebilirse çok makbule geçecek..

Ekli dosyalar

Belki de; pürüz çıkartan bir konu..yine de bilemiyorum..

Merhaba, istediğiniz bu mudur. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Sayın dentex..! çok çok teşekkür ediyorum.. uygulaman harikulade olmuş, başarının devamını diliyorum hoşça kalın..

Rica ederim, kolay gelsin.

Hazır bu konu açılmışken tekrarsız ve sıralı yükleme ile ilgili farklı bir bakış açısı ile hazırladığım bir kodlama mantığı vardı. Bunuda örnek olması açısından veriyorum. Bu mantıkta veriler tekrarsız olarak bir spreadsheet nesnesi üzerine alınıp burada sıralanıyor ve ilgili nesneye bu sıralanmış veriler yükleniyor. Dosyanızdaki userformun initialize olayındaki kodları silip yerine aşağıdaki kodları kopyalayarak deneyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Set deg = CreateObject("OWC11.spreadsheet")
sutun = ActiveCell.Column
For i = 2 To Cells(65536, sutun).End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(2, sutun), Cells(i, sutun)), Cells(i, sutun)) = 1 Then
c = c + 1
deg.Range("a" & c) = Cells(i, sutun).Value
End If
Next
deg.Range("a:a").Sort 1, xlAscending, xlNo
ComboBox1.List = deg.Range("a1").CurrentRegion.Value
End Sub

Not: Bu işlem için farklı nesnelerle yapmış olduğum diğer çalışmalarıda sırası geldikçe sizlerle paylaşacağım.

Sn.Levent bey hocamız..! konuya el atmanız çözüme farklı bir boyut getirdi..net ve özlü bir çözüm oldu..çok teşekkür ediyorum ve hayırlı çalışmalar diliğiyle..

Levent bey,
bu faydalı ve pratik örnek için teşekkürler.

Sn EKREM1661, Sn dentex teşekkür ederim. Konuyla ilgili olarak faydalı olacağını düşündüğüm ArrayList ile yapılmış bir örnek kod daha ekliyorum.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Set deg = CreateObject("System.Collections.ArrayList")
sutun = ActiveCell.Column
For i = 2 To Cells(65536, sutun).End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(2, sutun), Cells(i, sutun)), Cells(i, sutun)) = 1 Then
deg.Add "" & Cells(i, sutun).Value
End If
Next
deg.Sort
ComboBox1.List = deg.ToArray
End Sub

Not: Bu uygulamada sayılarda metin kabul edilerek sıralanır. Ayrıca bilgisayarınızda Microsoft.Net framework yüklü olmalıdır.

Geri