• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox change 2 seçenek mümkünmü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prof77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel2007-2010 türkçe
İyi günler
Aşağıdaki makroda combobox'a değer girdiğimde ilgili textbox'a , girdiğim değerle alakalı C sütununa karşılık gelen değeri veriyor.
Sorum şu: burda bir seçenek var bunu iki yapabilirmiyim
A = H = 1 = 0,5
B = N = 2 = 0,7
C = H = 4 = 0,6
D = N = 5 = 0,8

Üstte A,B,C,D değerleri combobox'a girdiğimde karşılık gelen H , N ve 1 , 2 , 4 , 5 koşullarını karşılıklı sağladığında ilgili değer textbox'a yansısın. alttaki makro bunu bir koşulla sağlıyor bu iki koşulla bunu nasıl yapabilirim
yardımlarınız için teşekkürler

Private Sub ComboBox1_Change()
Bulunan_Satir_No = ComboBox1.ListIndex + 2
TextBox8.Text = Sheets("PLAKA").Range("C" & Bulunan_Satir_No).Value
End Sub

Merhaba,

Örnek dosya eklerseniz konu daha net anlaşılır. Koşullar eklenebilir fakat yapmak istediğinizi görerek daha iyi anlayabiliriz.

Merhaba,

Koşulunuz KM (kilometre) bilgisine bağlı olduğu için formunuzdaki "TextBox6" nesnesine veri girişinde işlemin yapılması daha uygun olur.

Aşağıdaki kodu deneyin. Nesneye KM girdiğinizde "Fiyat" değişkenine ilgili fiyat atanır. Bu değişkenide formunuzdaki kodların en üst satırına yapacağınız tanımlama ile dilediğiniz an kullanabilirsiniz. Kodları en üst satırına "Dim Fiyat As Double" yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra bunu işlemlerinizde kullanırsınız.

Dilerseniz kaydet işlemini yapan tuşada bu kodları yazabilirsiniz. Böylece fiyat değişkeni kayıt esnasında hesaplanır. Tercih sizin, hangisi kolayınıza geliyorsa onun tercih edersiniz.

Kod:
Private Sub TextBox6_Change()
    If TextBox8 = "HAFİF" Then
        Select Case TextBox6
            Case Is <= 5
                Fiyat = 6.95
            Case Is <= 10
                Fiyat = 7.45
        End Select
    ElseIf TextBox8 = "NORMAL" Then
        Select Case TextBox6
            Case Is <= 5
                Fiyat = 5.45
            Case Is <= 10
                Fiyat = 6.75
        End Select
    End If
End Sub

Merhaba,

Koşulunuz KM (kilometre) bilgisine bağlı olduğu için formunuzdaki "TextBox6" nesnesine veri girişinde işlemin yapılması daha uygun olur.

Aşağıdaki kodu deneyin. Nesneye KM girdiğinizde "Fiyat" değişkenine ilgili fiyat atanır. Bu değişkenide formunuzdaki kodların en üst satırına yapacağınız tanımlama ile dilediğiniz an kullanabilirsiniz. Kodları en üst satırına "Dim Fiyat As Double" yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra bunu işlemlerinizde kullanırsınız.

Dilerseniz kaydet işlemini yapan tuşada bu kodları yazabilirsiniz. Böylece fiyat değişkeni kayıt esnasında hesaplanır. Tercih sizin, hangisi kolayınıza geliyorsa onun tercih edersiniz.

Kod:
Private Sub TextBox6_Change()
        Select Case TextBox6
            Case Is <= 5
                Fiyat = 6.95
            Case Is <= 10
                Fiyat = 7.45
        End Select
    ElseIf TextBox8 = "NORMAL" Then
        Select Case TextBox6
            Case Is <= 5
                Fiyat = 5.45
            Case Is <= 10
                Fiyat = 6.75
        End Select
    End If
End Sub

hocam sağol da burda anlamadığım bir nokta var.
aracın türünü textbox8'den alıyor veriyi textbox6'dan giriyoruz.peki kök ücreti ben textbox9'a yansıtmasını istiyorum bunu nasıl yapacam.
teşekkürler.

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var korhan hoca bi kod yazdı ama tam olarak işimi görmüyor. zaten uygulayamadım da.yeni dosya ekledim. userfomu açtığımda combobox1 e plaka giriyorum hemen yanındaki textboxa aracın sınıfı hafif veya normal olarak çıkıyor.km yide girdiğimde destek mazotu adında biri birim hemen alttaki textboxa yansıyor.istediğim ise şu km yi girdiğimde kök ücret textbox una km ye ve araç sınıfına bağlı olarak ilgili kök ücret textboxuna o kmde ve araç sınıfında ücret ne ise yansıması.km ler ve bunlara karşılık gelen araç sınıfına bağlı ücretler ise şöyle:
hafif normal
0-5 km 6,95 tl 6,70 tl
6-10 km 7,45 tl 7,20 tl
11-15 km 7,95 tl 7,70 tl ve böyle uzayıp gidiyor

mesela tablomda bir de destek mazotu adında bir kalem daha var.onu km ye bağlı olarak değer atayabiliyorum combobox change olayı ile.km yi girdiğimde ona bağlı olarak destek mazotuda otomatik atıyor.aynı şekilde km yi girdiğimde araç sınıfınıda göz önünde bulundurarak fiyatı kök ücret textboxuna atmasını istiyorum.
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle GÜR-AN MİKSER M3.rar

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Private Sub ComboBox4_Change()
    On Error Resume Next
    Bulunan_Satir_No = ComboBox4.ListIndex + 2
    TextBox7.Text = Sheets("DESTEK_MAZOTU").Range("B" & Bulunan_Satir_No).Value

Select Case ComboBox4
            Case Is <= 5
                TextBox9 = 6.95