• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox ' a Otomatik kayıt mümkün mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gorarr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Arkadaşlar örnek dosyada "combobox2" ye yazdığım veriler E kolonuna sırayla yazılıyor. Buraya kadar tamam.

Aceba "combobox2"ye her yazdığım veri daha sonra "userform" da veri girerken "combobox2"' yi tıkladığımda önceden E kolonuna girilmiş verileri alfabetik olarak çıkabilirmi. Tabi aynı verileri birkez göstermesi gerekecek. Bu formu çok daha hızlı doldurabilmemi sağlayacak.

Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.. Ellerinize sağlık süper olmuş...

Birde merak ettim, kodun alfabetik sıralamayı yapabilmesi için ayrı bir sayfaya kopyalaması gerekiyor dimi. yoksa sayfa3 e kopyalamadanda çalıştırabilirmiydik..

Son düzenleme:
Rica ederim, iyi çalışmalar.

Son 36 saattir uyumayan biri için aklıma gelen ilk yöntem buydu ve şu an diğer sayfaya kopyalamadan yapabilir miyiz, inanın bilmiyorum :)

Son düzenleme:
:) Aman uykuya dikkat sizin gibi yetenekli arkadaşlarımızın sağlığının bozulmasını istemeyiz...

Bir ayrıntıyı daha sorsam combobox2 ye aynı veri kaydetme durumumda var. Kod gereği onlarıda sayfa3 A sütununa kaydediyor. bir sonraki veri girişimde combobox2 altında aynı verilerin gözükmemesini sağlayabilir miyiz. Pratik yolu bilemedim ama aklıma sayfa3 A sütununda aynı verileri silen bir kod yapılabilir gibi geldi ama yazıya dökemedim. Tekrar yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık tam istediğim gibi oldu. Çok teşekkürler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri