• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox a göre listbox a access ten veri alma

yanginci34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2016
Merhaba arkadaşlar örnek dosyada depom için bir çalışma hazırlamaya çalışıyorum ama bir kaç konuda takıldım ve bu takıldığım ve olmasını istediklerimi kısaca madde madde özetlemeye çalışacağım
1 ana isimli userformda bulunan ComboBox1 ( malzemenin cinsi) seçim yapıldığında listbox1 e access te bulunan o cinsteki malzemelerin adı kodu birimi listelenmesi
2 yukarıdaki işlemin aynısını gircik formunda yapılması
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar birde yeniurun userformunda malzeme cinsi combobox unda malzeme cinsleri listelensin ve eğer yeni malzeme cinsi yazıyorsam da combobox a yaza bileyim.
sıra no ise combobox tan malzeme cinsini seçersem o malzeme cinsi ile kaç malzeme varsa bir fazlası olsun
birde son olarak malzeme kodu verilen sıra nosu malzeme cinsinin ilk üç harfi boşluk ve Malzemesi yazısının m harfi ile 5bl otomatik ilgili textbox a gelmesi (eğer mümkünse ).
Teşekkürler.

Eklediğiniz dosyalar sorular için yeterli değil. Malzemenin cinsi combobox'ı boş geliyor.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim yalnız ben birşeyler yapmaya çalıştım bu arada arkadaşların işine yarar diye dosyayı paylaşıyorum bu arada ilave etmek isteyen arkadaşlara da teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar buradaki hocalarımın bizlere öğrettiği ve paylaştığı kodlar sayesinde acizane birşey yapmaya çalışıyorum; Yalnız yapmak istediğim bir yerde takıldım umarım anlata bilirim.
ana userformun içindeki page4 ( RAPORLAMA VE TESLİM SENEDİ ) de tarih bazında yere göre yer bazında teslim senedi bölümünde ilçe, yer adını ve iki tarih arasını seçtiğimde form excel dosyasında teslim_senedi sayfasına access dosyasında bulunan giriscikis tablosunun çıkış olarak kayıt edilen verilerin seçilen ilçe ve yer adı C5 ( Verildiği YEr ) kısmına Malzeme ismi kısmına da access ten şartlara uyan malzemelerin malzeme adı kısmından alınıp tekrarsız bir şekilde yazılması yazılması aynı malzemeden birden fazla alınmışsa toplamları miktar kısmına gelmesi malzemenin birimi de aynı şekilde teslim senedi sayfasına gerekli yere gelmesi ayrıca malzemenin çıkışını yapan kişinin ismini teslim senedi sayfasının F22 hücresine getirilmesi.

Ekli dosyalar

Çok fazla zaman ve test gerektiren bir soruya cevap almanız zor olur.
İstediklerinizi küçük örneklerle sorarsanız, cevap alma olasılığını arttırmış olursunuz.

İsteğim tam olarak şöyle teslim senedi sayfasına iki tarih arası gitmiş olduğu yere göre hangi malzeme ne kadar ve malzemeyi kim almış bunları teslim senedi taslağına yerleştirmek veriler access giriş-çıkış tablosundan ve çıkış olanlar arasında lütfen yardım edin teşekkürler.

Arkadaşlar konu günceldir

Geri