• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox İle Kapali Dosyadan Otomatİk Verİ Alma

Excel Vers. ve Dili
office2007
Herkese selamlar,

Birtürlü forumdaki kodları kendime uyarlayamadım. Ek'te çok basit bir örnek hazırladım. Birisi DATA diğeri TEKLİF sayfası. Ek teki uygulama DATA sayfası açıkken sorunsuz çalışıyor.

Lütfen combobox ın DATA sayfasını açmaya gerek kalmadan verileri otomatik alabilmesi için bir kod yazabilirmisiniz.

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Hangi Forumda olursan ol. Bundan Sonra Şu Baştaki Help Help! yazısını yazma..

Soruna cevap olarak bir dosya ekliyorum. Vaktim olduğu için dosya ile biraz uğraştım ve veri tabanı olarak ben acces kullandım. Eğer işine yararsa kullanırsın ve takıldığın yerlerde sana yardımcı olabilirim... Hazırladığım şablonu biraz karıştırırsan işine çok işine yarayacağını göreceksin...

Combobox İle Kapali Dosyadan Otomatİk Verİ Alma....

Herkese selamlar,

Birtürlü forumdaki kodları kendime uyarlayamadım. Ek'te çok basit bir örnek hazırladım. Birisi DATA diğeri TEKLİF sayfası. Ek teki uygulama DATA sayfası açıkken sorunsuz çalışıyor.

Lütfen combobox ın DATA sayfasını açmaya gerek kalmadan verileri otomatik alabilmesi için bir kod yazabilirmisiniz.

Şimdiden çok teşekkürler.

Kardeş neden emeğe saygın yok senin. Hem benim sana yolladığım çalışmayı değiştirmediğimi iddaa ediyon diğer başlıkta hemde burda benim sana verdiğim örneği görüntü değiştirip aynen kendin yapmış gibi tanıtıyon.

Emeğe saygısızlık etme....

Önemli:Data.xls dosyası C:\ kök dizininde olmalı.
Excel4 makrosu kullanılarak yapılmıştır.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
[C6].Value = ComboBox1.Column(2)
[C7].Value = ComboBox1.Column(3)
[C8].Value = ComboBox1.Column(4)
[C9].Value = ComboBox1.Column(5)
End Sub

Private Sub ComboBox1_DropButtonClick()
Dim MyArg As String
Dim i As Long, son_sat As Long
ComboBox1.ColumnCount = 6
ComboBox1.ColumnWidths = "0;250;0;0;0;0"
son_sat = ExecuteExcel4Macro("COUNTA('C:\[Data.xls]Sayfa1'!C2)")
ReDim myarr(1 To 6, 2 To son_sat)
For i = 2 To son_sat
MyArg = "'C:\[Data.xls]Sayfa1'!R" & i
For k = 1 To 6
    myarr(k, i) = ExecuteExcel4Macro(MyArg & "C" & k)
Next
Next
If son_sat > 0 Then
    ComboBox1.Column = myarr
End If
End Sub

Son düzenleme:
Sayın Exam77;

Öncelikle; üslubunuz, bütün iyi niyetli yardımlarınızın önüne geçecek kadar ağır kaçmış durumda ... Nezakate biraz daha önem vermenizi rica ederim.

İkincisi, olayda muhtemelen bir yanlış anlaşılma da olabilir. Çoğu zaman, problemlere, çok benzer çözümler üretme olasılığı var. Bunu da, dikkate alınız. Şahsen ben; yazılanlardan "Kendim yaptım" gibi bir böbürlenme havası sezmedim ...

Çalışmalardan örnek alınsın diye bu forum var. İnsanlar sizin verdiğiniz çözümlerden veya gösterdiğiniz yollardan esinlenerek, problemlerini gidermeye çalışmakta ...

Burada yayınlanan (kaynak kodları açık) her çalışma, kopyalanabilir ve istenildiği gibi değiştirilebilir. Bu; kullanıcının insiyatifine ve çözüm yeteneğine kalmış.

İyi günler dilerim.

Combobox ile kapalı dosyadan veri alma...

Sayın fpc;

Ben tartışma yaratmak niyetinde değilim. Elbetteki burdaki amaç saygı çerçevesinde bilgileri paylaşmak ve pekiştirmekten ibarettir. Fakat sizdede bir yanlış anlama var sanırım. Eğer aşağıda verdiğim linke bakarsanız ne demek istediğimi sanırım açıkça anlarsınız. Dosya 2 - 3 formülden ibaret pek önemli değil zaten. Fakat orda; değil 2 formül, sadece 2 virgül olsa bile ben bunu emek sayarım. Sizden tek ricam her iki konuyu incelemenizdir (Biri şuan görüntülediğiniz). Yinede tavsiyeniz için tşklerimi sunarım.

İyi günler...

Buyrun diğer link...

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=43784&highlight=combobox

Üstadlar, dosyada, seçilen ürün hep aynı satıra yazılıyor. Her yeni ürün seçildiğinde alt satırlara kaymasını nasıl sağlayabiliriz ?

Teklif dosyasında satır atlama nasıl yapılabilir ?

Geri