• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combo box yazı küçük görünme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lokmanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
Merhaba ,

VBA kullanmadan Combo box alt seçeneklerinde bulunan verilerin boyutunu nasıl büyütebilirim .

Aşığıdaki resimde veriyi seçtiğim zaman hücre ayarım ne ise ona göre boyut geliyor ancak altta ilk seçimi yaparken yazılar göründüğü gibi çok küçük.

Bu küçük görünen verileri büyük görmek için ne yapabilirim beni aydınlatabilir misiniz.

230662

İyi çalışmalar

Kullandığınız nesneyi hangi menüden eklemiştiniz.

combobox font özelliğinden font büyüklüğünü değiştirmeyi denediniz mi ?

Merhaba Hamitcan Bey,

Bu ayara hangi yollardan gidiyoruz acaba bunu bilmiyorum açıkcası

Combobox üzerindeyken sağ klik yapın özellikler içinden font özelliğini seçin.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    142.4 KB · Görüntüleme: 5
Yalnız bu vba sanırım ben düz excel hücresinde bu sorunu yaşıyorum onun için bilginiz var mı

Benim bahsettiğim Sayfa içinde kullanılan ActiveX denetimlerinden ComboBox içindi.

Veri - Veri doğrulama alanından liste seçimi yaparak ekleme yapıyorum.

Resimde görünen hücreden seçim yapılarak çıkıyor

Sayfanızın ZOOM özelliğini %100 ya da yakın bir değer yapınca okunabiliyor mu?

Merhaba,

Sorunuzu sorarken ComboBox olarak ifade ettiğiniz anda tüm kafalar karışmış oluyor. Bu sebeple soru sorarken kullandığınız nesne ya da özelliği açık şekilde ifade etmeni fayda sağlayacaktır.

Bahsettiğiniz nesne için yazı fontu büyütme ayarı yoktur. Sadece sayfanın zoom ayarını büyülterek istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Örnek Linkler ;
https://www.excel.web.tr/threads/huecreye-secme-butonu-koyma.177232/#post-972096

Alternatif olarak Fom denetimlerinden ActiveX (ComboBox) nesnesi ile işlem yaparsanız yazı rengi, boyutu, kalınlığı gibi değişik ayarlar yapabilirsiniz.

Geri