• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combo Box Macro

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Merhabalar ,

Bir combo box oluşturdum. Diğer bir sayfadaki sütundaki değerleri alıp ilk sayfaya yapıştırıyor. Bu değerleri farklı isimler altında grupladım. Sorun şu ki oluşturduğum if'li yapı uzun ve herhangi bir sayfa düzenlemesinde makroyu düzenlemek çok zaman alıyor. Döngü kuramadım . Nerde hata yapıyorum bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim .

http://s4.dosya.tc/server5/mlzns3/Work_Excel.rar.html

Teşekkürler
İyi çalışmalar

Dosyanız sakıncalı görünüyor.
Kodunuzu buraya yazın
Nasıl bir döngü istediğinizide açıklayın

Uyguladığım kod şöyle ;
Kod:
Sub SELECT_Mil_Parametreler()
a = Sheets("Mil_Parametreler").Range("C2").Value
If a = 1 Then
Sheets("analiz").Range("B5:B22").Value = Sheets("Mil_Parametreler").Range("E5:E22").Value

ElseIf a = 2 Then
Sheets("analiz").Range("B5:B22").Value = Sheets("Mil_Parametreler").Range("F5:F22").Value

ElseIf a = 3 Then
Sheets("analiz").Range("B5:B22").Value = Sheets("Mil_Parametreler").Range("G5:G22").Value

ElseIf a = 4 Then
Sheets("analiz").Range("B5:B22").Value = Sheets("Mil_Parametreler").Range("H5:H22").Value
şeklinde 36'ya kadar devam ediyor.

Resimdeki 13 rakamı Combo Box'ın okuduğu değer . Bu değere göre soldaki hücrelerden Başlık ismi alıyor (C06 gibi) , sonra bu sayfadaki değerleri ilk sayfadaki 19 hücreye yazıyor.

Burası da değerleri yazdığı sayfa. Update parameter düğmesiyle macro çalışıp değerleri değiştiriyor.

Merhaba,

Sizin koda göre M8 seçtiğinizde Mil_Parametreler sayfasından R sütunundaki veriler geliyor. Q sütunudaki verilerin gelmesi gerekmez mi?

Kod:
Sub Parametreler()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim a(), Sut As Integer
Set s1 = Sheets("Mil_Parametreler")
Set s2 = Sheets("Analiz")
Sut = s1.[C2]
a = s1.[E5:AP22].Value
    For i = 1 To UBound(a)
        say = say + 1
        a(say, 1) = a(i, Sut)
    Next i
s2.[B5].Resize(say) = a
End Sub

Merhaba,

Evet haklısınız kodu düzenlerken harfler kaymış. Bu yüzden değiştirmek istiyodum bir döngü şeklinde. Öneriniz için teşekkür ederim. Çok yararlı oldu benim için.

Teşekkürler

Geri