• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

COM uzerinden veri alma ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TRUSA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Ingilizce
Arkadaslar merhaba,

COM1 yada COM2 uzerine bagli olan cihazlardan excel e datayi aktarabilirmiyiz ?

NOT: COM1 e bagli olan cihazdan ( terazi ) bir baska program calistirilarak olcum sonucu aliniyor ve buradaki datalar excele aktarilip analiz yapiliyor. Direct olarak excel sheet uzerine yada userform uzerinden excele nasil aktarabiliriz ?

Yardimlariniz ve paylasimciliginiz icin tesekkurler..

Son düzenleme:
muhtemelen bu cihaz ile birlikte verilen bir .dll dosyası vardır. o dosya içindeki fonksiyonları çağırmak gerekiyordur. Ancak o fonksiyonların syntax' ını ve ne işe yaradıklarını üretici firmanın web sitesinde bulabilirsin.

terazinin tam markası ve modeli nedir? belki birileri daha once benzer birşey yapmıştır. internetten marka ve model ile aratırsan bulma şansın daha yüksek.

Halen işyerimde teraziden gelen bilgiyi okuyup excele yazdıran bir programım çalışmaktadır. Bu dosyayı kısaltıp ekliyorum.

Dosyada mscomm (communications control) nesnesi kullanılmıştır. Öncelikle nesnenin ocx dosyasını aşağıdaki linkten indirip system32 klasörüne kopyalayın.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=1880&highlight=mscomm1

Daha sonra dosyayı terazinin bulunduğu pcde açın ve userformu çalıştırın, sonra terazi üzerine bir ağırlık koyup displaydeki değer sabitlendikten sonra userformdaki butona basın. Sonrasında A1 hücresine yazan veriyi ve tartılan ağırlık bilgisini buraya yazın. Bu bilgilere göre dosyada düzeltme yapacağım.

Not: Benim uygulama yaptığım terazi CAS markadır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaslar yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Sayin leventm,
Yarin sirkette deneyecegim. Eger problem cikarsa biraz ugrasip cozmeye calisacagim, basaramazsam sizden tekrar yardim isterim..

Tesekkurler..

Merhaba Arkadaslar,

Ekteki dosyayi sirkette denedim. Setting lerde cesitli ayarlar denememe ragmen maalesef bir turlu data gelmedi. Yapabilecegim baska bir sey varmi ?

Yardimlariniz icin tesekkurler...

NOT:Isyerimdeki terazi METTLER TOLEDO.

Cihazı hem com1 hemde com2 ye bağlayarak denedinizmi?

Merhaba leventm,

Cihazin com larini degistirerek degilde, ayarlardan ve macro icinden com lari degistirerek denedim. Sanirim terazi ile ilgili ayarlarda problem var. Macroyu step step calistirdigimda InByte = MSComm1.Input satirinda hethangi bir deger gelmiyor. Inbyte bos olarak gorunuyor.

Tesekkurler.

Birde veriyi xpnin kendi bünyesinde bulunan Hyper Terminal programı ile almayı deneyin. Eğer bu programla alabiliyorsanız, verdiğim dosyadaki kodlama ile de almanız gerekir.

levent bey merhaba;

Benim cihazım bu şekilde normalde Hyper Terminal kullanıyorum
Sizin terazi kodunda Mscomm Settings göremedim
Benim cihaz hem x değerini veriyor
Hem y değerini veriyor

Bana yardımcı olursanız sevinirim
resim 1
resim 2

t0XM6b0L4.jpg

t0YK3YdSj.jpg

levent bey merhaba;

Benim cihazım bu şekilde normalde Hyper Terminal kullanıyorum
Sizin terazi kodunda Mscomm Settings göremedim
Benim cihaz hem x değerini veriyor
Hem y değerini veriyor

Bana yardımcı olursanız sevinirim
resim 1
resim 2

t0XM6b0L4.jpg

t0YK3YdSj.jpg
Merhaba,

Siz hyper terminale veri almayı yapabiliyor musunuz? bunu cihaz üzerinden tuş ile mi? yapıyorsunuz. Yoksa otomatik olarak sürekli mi? veri geliyor.

- Hyperterminalle kullanıyorum
- Print tuşuna başınca ekrandaki değeri hyper Terminale aktarıyor

MScomm1. sarı işaretleyerek sürekli hata alıom

- Hyperterminalle kullanıyorum
- Print tuşuna başınca ekrandaki değeri hyper Terminale aktarıyor

MScomm1. sarı işaretleyerek sürekli hata alıom

Hala çözüm bulamadım

Geri