• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoktan seçmeli soru ekleme excelde

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bjk42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bjk42

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
excell de çoktan seçmeli soru ekleyeyim doğru şıkkı işaretleyince doğru yazsın yanlış doğru sayısını hesaplasın gibi şeyler yapmak istiyorum nasıl yapabilirim veya elinde hazır olan varsa atabilir mi

evet excel olsa daha iyi olur ama varsa başka altarnatiflerde olabilir

Bu dediğinizin Excel de basitçe yapılabilmesi için sorularda resim, grafik olmaması gerekir. Eğer sadece metin olarak soru ve cevaplar varsa yapılabilir.

resim olmasada olur nasıl yapabiliriz

kolay soru ekleyebilmek istiyorum ve silme olacak kaç doğru yanlış var bunları hesaplasın şimdilik yeter

Siz Excel'de test yapmak mı istiyorsunuz, test okumak mı?

test yapmak istiyorum ve sürekli soru eklemek

Sizin önce soru ve cevaplar için bir veri tabanı oluşturmanız gerekiyor. Forumda çoktan seçmeli diye aratırsanız bununla ilgili çalışmaları bulursunuz.

Çoktan Seçmeli Sınav
başlıgında açılmış var benim istediğim gibi birşey
vba yapılmış galiba jale hanım sormuş teknik rumuzlu ve levent menteşoğlu rumuzlu üye cevap yazmış onun gibi birşey olabilir eğer okursanız bu başlığı

aradığım buna benzer bir şey ama excellde olması tercihimdir kullanımı kolay olması açısından
soru yazıp ekleme sırayla 1 2 diye ekleyebileyim beyenmessem silebileyim 5 şıklı olsun doğru cevaplar ayrı olsun normal soru altında şıklar doğru şıkkı işaretleyince doğru yazsın veya renk olarak yanlış doğru belirtsin veya test bitince doğru yanlış sayısını belirtsin gibi bir basit excell proğramı olabilir diye düşünüyorum tabiki benim excell ilgim bunu yapmak için az yardım bekliyorum veye hazırlayıp atacak

ben altın üye oladığım için göremiyorum anlattıkları gibi bir çalışma olabilir mi veya bana atabilir misiniz veya hazırlayabilir misiiniz

Bu tür çalışmalar zaman gerektirir. En azından bir dosya eklerseniz yardım eden biri karşınıza çıkar.

Üyenin isteği üzerine. Dosyayı ben hazırlamadım.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar böyle bir çalışma yapılabilir mi
Ekli dosyayı görüntüle 179820

Elbette yapılabilir ama belli bir miktar makro bilgisi gerekir.

Birkaç öneride bulunmak isterim;
-- soruların birer tane doğru cevabı olacağına göre Onay Kutusu yerine Seçenek Düğmesi kullanmalısınız, böylece iki cevap aynı anda işaretlenemez hale gelir.
-- sayfaları yeniden tasarlamak gerekibilir. Ben olsam her soruyu bir satıra alır ve aynı satırda da seçenekleri ve soru ile ilgili diğer bilgileri sağa doğru sütunlara alırdım.
-- Soru bankasından soru seçimi için soru sayfasından elle seçim veya soru numaralarından hareketle, rastgele belirlenecek numaraları taşıyan soruların sınav sayfasına aktarılması gerekir.
-- sınav bilgisayar başında uygulanacak bir sınav mıdır, yoksa rastgele soruların belirlenmesini takiben yazıcıdan çıktı alarak kağıt ortamında mı sınav yapacağınıza göre değişiklikler gerekebilir.
-- Sınavı bilgisayar başında uygulayacaksanız süre/kronometre gibi birşeyler de gerekecektir.
Aklıma gelen daha birçok şey var ama üstünde etraflıca düşünmek ve tasarlamak için zaman/emek harcamanız lazım.
Asıl tavsiyem ise; her şeyi bir defada halletmeye çalışmak yerine; tasarlamanın ardından parça parça soru/konular açarak adım adım ilerlemeniz lazım.
İyi günler dilerim.

ömer bey öncelikle ilginiz için tşk ederim
aklımda tasarladığım şey bu ama farklı şekillere de açığım amacım excellde soru ekleme ve aynı zaman da bu soruları çözme bilgisayar başında illaki hepsi olacak diye bir şey yok kısmen soru ekleme ve çıkarma 5 şıklı a,b,c,d,e gibi şıklar olsada olur şeklin hiç bi önemi yok farklı tasarımlarada açığım bu konuda yardımcı olacak bilgi sahibi işin ehli üstadlara ihtiyacım var haliyle excell bilgim çok az :( vaktim de çok az sınavıma az kaldı

Arkadaşlar daha önce açmış olduğum bir konu olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm kısa test hazırladım excellde ama bir çıktı almak istiyorum ve dış kaynaktan nasıl soru ekleme yapılabilir üstad lara duyurulur yardımcı olursanız sevinirim

Geri