• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çokluetoplama

Excel Vers. ve Dili
orta seviye
Selam arkadaşlar

Çokluetoplama yaptırıyorum,Bunu kullanırken 2 tabloda tarihide karşılaştırıyorum.Ham verileri aldığım tarihte saat bilgileride var bu nedenle çoklutoplama yapmıyor eğer ham verilerdeki saati silersem toplamayı yapıyor.Saati silmeden karşılaştırma yapıldığında çokluetoplama yapma şansımız varmıdır?

. . .

Yardımcı bir sütun kullanarak. Tarih-saat olan formatı. Yeni sütuna sadece tarih olarak alabilirsiniz.
Mevcut formülü yeni sütuna göre değiştirirseniz. Silme işlemi yapmanıza gerek kalmaz.

. . .

hüseyin bey,

çoklu etoplama üzerinden formül kullanılabilirmi ? yada başka bişeyler kullandığım ham verileri bozmak istemiyorum

yeni sutuna ben =SOLDAN(G:G;8)+0 formülü ile aldım fakat gene saati baz alıyor bu nedenle çokluetoplama yapmıyor

Son düzenleme:
örnek dosyanızı ekleyebilir misiniz.

Sayın arkadaşım
G2 Hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa2!A2:A2000;"gg.aa.yyyy")=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy"))*(Sayfa2!B2:B2000))
Yazıp deneyin

A1 hücresinin hücre biçimini Tarih Biçiminden 14.03.2001 biçimli olarak ayarlayın

Sayın arkadaşım
G2 Hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa2!A2:A2000;"gg.aa.yyyy")=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy"))*(Sayfa2!B2:B2000))
Yazıp deneyin

A1 hücresinin hücre biçimini Tarih Biçiminden 14.03.2001 biçimli olarak ayarlayın

Çok sağol arkadaşım.eline sağlık:bravo::bravo:

Geri