çoklu veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar merhaba,

İşyerinde istenilen bir form için ekteki örnekte çoktan seçmeli alan yapmalıyım. 1-0 ve dolaylı formülü ile yazdığımda ikinci satırdaki değeri seçemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden cevap verenlere teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Sn moderatör, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Eklediğiniz linkteki bütün örnekleri indirip inceledim, benim problemime uygun çözüm bulamadım veya uyarlayamadım. Benim listemde il ilçe olmayacak, şirkette birimlere ilişkin pozisyonlar olacak. Birim seçtiğimiz zaman birden fazla alan gelecek. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar merhaba,moderatörümüzün gönderdiği örneklerden problemimi çözdüm öncelikle bunun için teşekkür ederim ancak teknik bir sorun daha var. Bu yöntem ile yapıldığında ilk sütuna (Bölge) alakasız birşey yazınca hata verirken il ve ilçe kısımlarına istediğimizi yazabiliyoruz ve uyarı vermiyor. Bunun çözümü nedir acaba? Ekte bana verilen örnek dosyayı iletiyorum. İncelerseniz il ve ilçe kısımlarına istediğinizi yazabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhba,
İlgili hücrenin veri doğrulama seçeneğini incelerseniz sorunuza karşılık cevap bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhba,
İlgili hücrenin veri doğrulama seçeneğini incelerseniz sorunuza karşılık cevap bulabilirsiniz.
Koyduğum ekteki hücreleri incelediğinizde 3 hücre içinde stil Dur olarak seçildiği halde bölge kısmına yazamadığınız halde diğer iki alana istediğinizi yazabiliyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
İstediğiniz ekdeki gibi bir şey herhalde.
Formüller / Ad Yöneticisi / çıkan pencerede "BÖLGE"kısmının hücre aralığındaki değişikliğe bakınız.Sizin Dosyanızdaki farkı görürsünüz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
İstediğiniz ekdeki gibi bir şey herhalde.
Formüller / Ad Yöneticisi / çıkan pencerede "BÖLGE"kısmının hücre aralığındaki değişikliğe bakınız.Sizin Dosyanızdaki farkı görürsünüz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim amacım bölge kısmına başka birşey yazamadığım gibi diğer kısımlara da liste haricinde birşey yazamamaktı, siz bölge kısmına da istediğiniz şeyi yazabiliyor formatına getirmişsiniz dosyayı :) Bu işlemin tersini yani liste harici birşey girememeyi nasıl yapacağız peki? :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Listeden zorunlu olarak seçim yapılmasını istediğiniz hücreyi seçin ve veri doğrulama menüsünü açın.

"BOŞLUĞU YOKSAY" seçeneğinin çentiğini pasif yapıp işlemi tamamlayın. Artık farklı veri girişine müsaade etmeyecektir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Listeden zorunlu olarak seçim yapılmasını istediğiniz hücreyi seçin ve veri doğrulama menüsünü açın.

"BOŞLUĞU YOKSAY" seçeneğinin çentiğini pasif yapıp işlemi tamamlayın. Artık farklı veri girişine müsaade etmeyecektir.
Çok teşekkür ederim Korhan Bey, sizin seviyenize göre basit bir soru olmuş sanırım :)