• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Süzme Seçeneği

Katılım
9 Mayıs 2012
Mesajlar
125
Excel Vers. ve Dili
2013
İhtiyacım olan şöyle birşey;
Sayfa2 ye yapılan kayıtlar için (örnek: TC, Ad, Soyad, Araç Plakası, vb), Sayfa1 in a1 hücresine yazılan sorgu ile (mesela TC) Sayfa2 de kaçtane satır varsa (Örneğin: aynı şahsa ait beş adet araç alt alta sıralanacak) hepsini getirecek.

Bunun tek satırlısını "düşeyara" ile yapıyorum ama ilk araç bilgisini verio diğer araçlar görünmüyor.
NOT: Her şahsın aynı sayıda aracı yok, tek aracı olanı tek satır, üç aracı üç, beş aracı olanı beş satır olarak getirmeli. Olabilirmi bilmiyorum? Ama şimdiden sağolun.
 
sadece formülü yazabilirmisin veya farklı bi yere up edebilirmisin?
 
yalnız formülü uyarlamada zorlanıom. Bende Office 2010 var sebebi bu olabilirmi. Kendi kitabıma uyarladığımda hangi TC yi sorarsam sorayım Liste sayfasından sadece A5 hücresinde yazanı getirio. eğer iki-üç satırlık ise bu kezde "SAYI" hatası veri diğer satırlarda.
 
Sanırım hatayı buldum; Ben sorgulamaları TC no ile yapacağım küçük rakam olunca sorun yok ama TC de 11 tane rakam var onlarda hata verio. Vedat ÖZER senin örneğede TC no girince aynı hatayı verio. Bunun bi çözümü varmıdır.
 
Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Yardımcı sütun kullanılmıştır. Bu şekilde anlamanız daha kolay olacaktır.

ÖRNEK.xlsx - 11 KB
 

Ekli dosyalar

Sayfa adı değiştirdiğimde hata veriyor. Sayfa1 e SORGU, Sayfa2 ye GÜNCEL diyorum bir TC sorguladığımda döngüsel başvuru hatası verio. Başka yaptığım değişikliklerde sorun yok sayfa adında nie hata verio?
 
Bende sizin dediğiniz değişikliği yaptım. Bir sorun olmadı. Formüller çalışıyor.
 
Ok. Teşekkürler ben bi yanlış yapmışım değişti süper..
 
Geri
Üst