• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu seviyeyi 2 li seviyeye dönüştürme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhaba arkadaşlar
benim sorum aşağıdaki çoklu seviye olan 1 grubu 2 li seviyeye nasıl dönüştürebilirim daha doğrusu excelde bunu yapabilecek bir formül varmıdır

kısaca seviye işlemini anlatacak olursam: A: B,C,D,N,R DEN OLUŞUYOR
D: E,J,M DEN OLUŞUYOR .E: F,G,H DAN OLUŞUYOR. J: K,L DEN OLUŞUYOR

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Ads1310z5_zps36676cb9.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
Bu anlattığınızdan maalesef hiçbir şey anlaşılmıyor. Yukardaki tabloda 14 harf varken, aşağıdaki tabloda 26 harf var. Nasıl oluyor? Seviyeden kastınız nedir o da belli değil. " A: B,C,D,N,R DEN OLUŞUYOR" ne demek? vs.

Yusuf hocam, ufak bir hata olmuş şimdi atacağım resimle daha iyi anlatacağımı sanıuorum seviyeden kastım yukardaki tablo bir ana parçayı oluşturmak için gerekli olan bütün parçaların gösterildiği yapıyı anlatmaktadır bir nevi ürün ağacı yapısıdır. A parçasını oluşturmak için B,C,D,N,R parçalarına ihtiyaç olduğunu D parçasını oluşturmak için ise E,J,M parçalarına ihtiyac olduğunu v.b şekilde ilerliyor.asıl sormak istediğim soru yukarıda dallandırılmış şekilde olan yapıyı aşağıdaki yapıya nasıl dönüştürebileceğim yönündedir.

Ads1310z5_zps36676cb9.jpg

Son düzenleme:
Benzer bir çalışmaya benim de ihtiyacım var.
Sayın boldturk'un sorusuna cevap bulabilir miyiz?

Merhaba,

Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı olmuş bu.

Ben soruyu sordum çözecek olan kişi kendince bir dosya ve veri oluştursun, sonra onu çözsün, ben de yararlanayım mantığı geçerli.

Yav el insaf küçük örnek bir dosya eklemek hiç mi aklınıza gelmiyor.

Pazar günü boş boş otururken hadi yardımcı olmaya çalışayım, belki yapabilirim dedim ama oturup ta veri hazırlayamam.

Ayrıca grupları oluştururken vs demişsiniz tüm olasılıkları da söylemeniz gerekir.

Geri