• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu seçim düseyara

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
selamlar üstadlar; Hazırlamam gereken tabloda fiyatlar bölümündeki a b c sütünlarının tamamını oran tablosundaki a b c sütünlarındaki değerler ile karşılaştırarak oranlar tablosundaki mevcut olan yüzdesel değerlerin fiyatlar tablosuna gelmesini sağlamak istiyorum. Düşey ara fonksiyonu ile denedim fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. İlgi ve alakanız için çok teşekkürler.

selamlar üstadlar; Hazırlamam gereken tabloda fiyatlar bölümündeki a b c sütünlarının tamamını oran tablosundaki a b c sütünlarındaki değerler ile karşılaştırarak oranlar tablosundaki mevcut olan yüzdesel değerlerin fiyatlar tablosuna gelmesini sağlamak istiyorum. Düşey ara fonksiyonu ile denedim fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. İlgi ve alakanız için çok teşekkürler. Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

selamlar üstadlar; Hazırlamam gereken tabloda fiyatlar bölümündeki a b c sütünlarının tamamını oran tablosundaki a b c sütünlarındaki değerler ile karşılaştırarak oranlar tablosundaki mevcut olan yüzdesel değerlerin fiyatlar tablosuna gelmesini sağlamak istiyorum. Düşey ara fonksiyonu ile denedim fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. İlgi ve alakanız için çok teşekkürler. Dosya ektedir.

merhaba
neden 2 konu açtınız bunu anlamadım ama bu seferlik ben birleştirdim konularınızı
fiyatlar sayfanızın G2 hücresine
Kod:
=İNDİS('ORAN TABLOSU'!$D$2:$I$150;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A2&$B2&$C2;
'ORAN TABLOSU'!$C$2:$C$150&'ORAN TABLOSU'!$A$2:$A$150&'ORAN TABLOSU'!$B$2:$B$150
;0));SÜTUN(A$1))
bu formülü kopyalayın aşağıya ve sağ'a doğru çoğaltın.
Not : formülde 150 satır baz alınmıştır.

teşekkürler

üstadım ilgi va alaknıza çok teşekkürler formül çalışıyor. ellrinize sağlık :):bravo::bravo:

Merhaba,

ben ekteki tabloda görüldüğü gibi parçaların haftalık siparişlerinin aşağıya doğru olarak sıralandığı bir listeden sipariş adetini alıp konu parçaya ait konu hafta stünuna eklemek istiyorum.. bunu hangi formülle yapabilirim. Düşey ara olduğunu düşünüyorum fakat parça ile haftanın eşleşmesini bir türlü yaptıramıyorum ilk bulduğu haftanın siparişini yaptığı için başarılı olamadım.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

ben düsey ara ile arattigimda birden cok deger cikiyor, cikan degerleri tek hücreye yazmasini istiyorum yapamadim birtürlü yardimci olurmusunuz lütfen. örnekteki g3 hücresine isim girildiginde h4 hücresinde buldugu bütün degerleri yazmasini istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri