• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Listbox Seçimi

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhabalar,

Örnekteki excelde iki adet listbox bulunmakta ve listbox2 seçildiğinde de seçili olan hücreye değer yazdırmakta (henüz bunu yapamadım). Fakat oluşturmuş olduğum "Sınıf" listbox seçimine göre "Giriş" listbox hatalı gelmekte (A sütununda ki sınıfların karşılığı olan B sütunundaki girişler hatalı geliyor). Bu durumu nasıl çözebilirim. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Ad tanımlamada bulunan giris formülünü aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
Kod:
=KAYDIR($B$1;KAÇINCI($K$1;$A:$A;0)-1;;EĞERSAY($A:$A;$K$1);)

Ad tanımlamada bulunan giris formülünü aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
Kod:
=KAYDIR($B$1;KAÇINCI($K$1;$A:$A;0)-1;;EĞERSAY($A:$A;$K$1);)

Merhaba,

Formülü yazdığınız gibi güncelledim fakat listbox2 de 6 adetten fazla giriş getirmiyor.
Örnek; A2 sınıfına ait olan 9 adet giriş yerini 6 adet getiriyor

listfillRange yazdığınız giris yazısını siliniz ve tekrar yazınız.Algılama sorunu olabilir.

listfillRange yazdığınız giris yazısını siliniz ve tekrar yazınız.Algılama sorunu olabilir.

Dediğiniz gibi yapmıştım ama nedense yine takılıyor. İlk döndürülecek olan Sınıfa karşılık gelen 6 adet giriş var. Acaba buradaki döngüye mi takılıyor?

Evet bende şimdi fark ettim nedendir bilmiyorum.Sorunu şu şekilde aştım. Listbox2 yi sildim.Listbox1 A2 seçili iken (enfazla veri olan)Tekrar Listbox2 oluşturdum ve A2 seçili iken Listbox2 listfillRange giris yazdım.Sorun çözüldü.

Evet bende şimdi fark ettim nedendir bilmiyorum.Sorunu şu şekilde aştım. Listbox2 yi sildim.Listbox1 A2 seçili iken (enfazla veri olan)Tekrar Listbox2 oluşturdum ve A2 seçili iken Listbox2 listfillRange giris yazdım.Sorun çözüldü.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım oldu ama yine sorun var :)
Örneğin; Listbox1 de ZF2 seçili halde kaydedip sayfadan çıkıyorum. Exceli tekrar açtığımda yine Listbox2 hatalı geliyor. Bunun başka çözümü var mıdır? makro vs

Listbox2 de çoklu seçim yaptığımda yaptığım çoklu seçimlere "C" sütununda karşılık gelen toplamları farklı hücrede nasıl gösterebilirim?

Listbox2 de çoklu seçim yaptığımda yaptığım çoklu seçimlere "C" sütununda karşılık gelen toplamları farklı hücrede nasıl gösterebilirim?
Merhabalar,

Forumda da araştırdım fakat bulamadım. bahsettiğim durumu nasıl yapabilirim?

Listbox'ları userform'a alın.Daha kullanışlı olur.

Geri