• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

coklu kritere göre filtre

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Ekteki dosyada bir filtreleme uygulamsı yapmak istiyorum.
sayfa 1 de tablya sayfa2deki kriterlere göre nasıl filtre uygulayabilirim.

Ekli dosyalar

Kod:
Range("A1:O22").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets( _
        "Sayfa2").Range("A1:O3"), CopyToRange:=Sayfa3.Range("A1:O1"), Unique:=False

Bu kadar kolaymış :)

Advanced filter kullanırken Data ve Kriter başlıklarının aynı olmasına dikkat edin yoksa filtre yapamazsınız.

Kod:
Kriter alanını mümkün olduğu kadar kısıtlı tutun çünkü boşlukları da kriter gibi düşünüyor.
[code]Sheets("Sayfa1").Range("A1:O22").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets( _
        "Sayfa2").Range("A1:o2"), CopyToRange:=Sheets("Sayfa3").Range("A1:O1"), Unique:=False
[/CODE]

EDİT : Bütün mesele bir başlık olmasıymış sanırım. İkisinin ilk hücresinide LİSTE yaptım denedim oldu - Doğru mantıkmı bilmiyorum ama bu şekilde oldu

Arkadaşlar istediğimi bir türlü beceremedim bu konu uygun gibi onun için buradan yazıyorum (kodlama ile değil direk gelişmiş filtre den yapmaya çalıştım)

A sütununda 1 ile 1000 arası sayı var B sütunundada filtre yapmasını istediğim sayılar örneğin ( 5 147 285 458 587 870 ) gelişmiş filtre yaptığımda a sütununu sadece b de olan verilere göre filtrelesin. 1000 sayıdan sadece seçtiğim 6 tanesi kalsın

Yaptığım işlem - Liste aralığına A Sütununu Ölçüt aralığınada B1 VE B6 arasını seçiyorum ama yapmıyor bir türlü

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Bence ya anlaatılan hatalı ya da ben yanlış anlıyorum.

Gelişmiş filtre yapmadan bile

Bütün sütunlar seçilip filtre eklendiğinde

*B hücresindeki seçimler zaten ABCDE sütunlarındaki bilgilerinde filtre

edilmesini sağlar.

Ama eğer ki tek bir kodla birden çok sütunu sıralama yapılacaksa o zaman işte

sütunlara göre kriterin önceliği verilmelidir.

Önce
B yi sırala,
Sonra A sütununu
Sonra E sütununu gibi böyle düşünüyorum.

Yani bir nevi if kullanımı gibi iç içe filtre diye düşünüyorum.

QUOTE=themummy;881828]EDİT : Bütün mesele bir başlık olmasıymış sanırım. İkisinin ilk hücresinide LİSTE yaptım denedim oldu - Doğru mantıkmı bilmiyorum ama bu şekilde oldu

Geri