• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu kritere göre alt alta listeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hedjaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hedjaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Arkadaşlar,

düşeyara, indis ve dolaylı fonksiyonları kullanmaya çalıştım ama başaramadım. belkide sorum başka bir şekilde çözülüyor bilemiyorum. ekte bilginize sunduğum çalışmada belirli kriterlere göre hücrelerin "talep tablosu" sayfasına aktarılması. "ürün adı" sayfasındaki ürün adlarını sıraya koydum ama hücre birleştirmesi olmadan karışık dizilim gösterebilir.

son olarak mesela A1 hücresinde 12*20*11*T yazıyor. B1 hücresinde T yerine 12 koyup çarpım işleminin gerçekleşmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?

yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

ilginiz için teşekkür ederim. istenilen bir bakıma yaptığınız gibi ancak bir kaç hususu belirtmem gerek;

"TALEP TABLOSU"ndaki J ve K sütunundaki değerler veri doğrulama (liste oluşturma) içindi. Formüle dahil edilmesine gerek yok sanırım. ürün reçetelerindeki ürün adı sütunundaki hücre birleştirmesini kaldırdım. yani rastgele dizilime göre "talep tablosuna" aktarılması söz konusu olabilir mi? ya da tek bir formülle hem makine adı ve ürün adı kriterlerine göre alt alta dizilim söz konusu olabilir mi?

12*10*18*T değerini YERİNEKOY formüle veya benzeri bir formülle T yerine rakam gelerek çarpım işlemini gerçekleştirmek istemiştim. nasıl yapabilirim?

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

ilginiz için teşekkür ederim. istenilen bir bakıma yaptığınız gibi ancak bir kaç hususu belirtmem gerek;

"TALEP TABLOSU"ndaki J ve K sütunundaki değerler veri doğrulama (liste oluşturma) içindi. Formüle dahil edilmesine gerek yok sanırım. ürün reçetelerindeki ürün adı sütunundaki hücre birleştirmesini kaldırdım. yani rastgele dizilime göre "talep tablosuna" aktarılması söz konusu olabilir mi? ya da tek bir formülle hem makine adı ve ürün adı kriterlerine göre alt alta dizilim söz konusu olabilir mi?

12*10*18*T değerini YERİNEKOY formüle veya benzeri bir formülle T yerine rakam gelerek çarpım işlemini gerçekleştirmek istemiştim. nasıl yapabilirim?

iyi çalışmalar

Ekli dosyanızı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

kapasite olayı için teşekkür ederim elinize sağlık. belirtmem gerek. yalnız bu haliyle talep tablosuna tüm reçete bilgileri aktarılmıyor. daha öncesinde ürün adlarını (1,2,3,4...) sıralamıştım ancak şimdi karışık dizilim mevcut ve bu formülle tüm istenilen bilgiler aktarılamıyor. Bi sorun mu var?

Geri