• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu kesişim-maksimum değer

Excel Vers. ve Dili
ingilizce xp
Merhaba,
Ekteki dosyadaki gibi sonuç sayfasına yazdığım değerlerin üçünün de aynı satırda olduğu yeri bulup buna karşılık gelen belirli bir sütundaki değeri alan bir koda ihtiyacım var. Ekte yazdığım açıklamalar isteğimi anlatmama yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekte hem sadece makro hem de sadece formuller kullanarak olusturdugum 2 farkli cozumu iceren dosyayi yolluyorum. Lutfen farkli degerlerle test ediniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Elinize sağlık. Bu tablo için çalışıyor. Farklı bir tablo için deneme yapacağım. Bir de bu örnekte P'ye karşılık gelen M3 değerini bulduk. Ama bana farklı kombinasyonlar da gerekecek. Örneğin P-M2, P-V2 gibi. Eğer mevcut formülü modifiye edemezsem tekrar yardım isteyebilirim.
Çok teşekkür ederim.

Tekrar merhaba,
Ekteki dosyada veri sayfasına her bir frame için iki farklı kombinasyon değeri ekledim. Sonuç sayfasında frame numarasına karşılık gelen kombinasyonu yazdığım zaman listeden ilk bulduğu değerleri yazıyor ve kombinasyonu dikkate almıyor. Ekte daha detaylı açıkladım.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Mesajda da konusmustuk hata MATCH'in calisma seklinden kaynaklaniyor. 2 boyutlu bir array olusturup onun uzerinde donguye gittim ekteki dosyayi hazirlarken, boylece saniyorum problem cozuldu. Pek vaktim olmadigi icin formuller yardimiyla olur mu bakmaya firsatim olmadi ama su anda makro ikinci eklediginiz dosyadaki dogru degerleri buluyor. Siz yine de tekrar bir test edin. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Geri