• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Eğer Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhabalar,

Sıkıntım şu elimde bir excell listesi var ve sürekli maliyet analizi yapmam gerekiyor. Buna ait bir excell formatım var. Burada malzemeyi girince ağırığını yan hücresinde otomatik göstermesini istiyorum. Bu ağırlıklada birim fiyatını çarptıracağım. Bu excell listesinde kutu profiller var ve yanındaki hücrede o profilin ağırlığı var. bu listede yaklaşık 300 ad. malzeme var.
Analiz sayfasında excell içinde açılır kutu yapıp profili seçebiliyorum. Yan hücrede de otomatik olarak bu profilin ağırlığının çıkmasını istiyorum. Eğer le bir kaç profil yaptım ama 200 tane eğer foksiyonu iç içe yazılmaz herhalde daha kolay bir yolu var mıdır?

40*40*2 mm kutu / 2,100 kg
40*80*3 mm kutu / 3,100 kg gibi bu kg ları otomatik alsın istiyorum.

umarım derdimi anlatabilmişimdir.

iyi çalışmalar...

Merhaba,

Örnek dosya ekler misiniz. Veriler gerçek değerler olmasına gerek yok, format aynı olsa yeterli

Dosya ekleyemiyorum. A1 hücresinde profili seçtiğim zaman ( mesela 40*40*2 mm kutu profil ) B1 hücresinde otomatik olarak ağırlığını ( 2,100 kg ) diğer excell sayfasından alsın istiyorum. Eğerle yapıyorum ama 300 ad malzemeyi giremem. Bu listeler gibi daha bir çok kalem var . Sadece bir liste değil. Düşey arayı inceleyeyim...

Düşeyara işimi görüyor anladığım kadarıyla
Teşekkür ederim rabbace ..:)

Geri