• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu düşeyarama

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhaba üstadlar
Ürünlerle alakalı bir excel çalışma sayfam var "ürünler" sekmesinde yaklaşık 1000 ürün ve 4 ana kategorim var. Örneğin Temizlik, Kırtasiye, Ofis, Oem Parçalar

Rapor sekmesinde ise düşey ara ile ürünleri raporlamak istiyorum A1 hücresine "Temizlik" ve A2 hücresine "El Sabunu" yazdığım zaman stok miktarını görüyorum sorun yok =Düşeyara(A1;Urunler!B4:E9;2;0) ama çoklu arama yapmak istiyorum A1 hücresine "Kırtasiye" A2 hücresine de "Kalem" yazınca o kategoriye ait ürünleri çekmek istiyorum. Kusura bakmayın biraz uzun yazmış olabilirim.. Allah'a emanet olun..

Merhaba,

"Kırtasiye" A2 hücresine de "Kalem" ürünler sekmesinde hangi sütunlarda geçiyor.

Ürünler
A Kırtasiye
B Kalem
C alınacak veri midir?

--

evet üstadım Ana Kategori altında

A1 "Kırtasiye" Ana Kategori

A2 "Kalem" B2 "Stok Miktarı" Olarak devam ediyor.

Dosya görmeden bukadar.
Kod:
=İNDİS(Ürünler!$C$1:$C$1000;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(A1&"@"&
B1;Ürünler!$A$1:$A$1000&"@"&Ürünler!$B$1:$B$1000;0))))

merhaba üstadlar
Ürünlerle alakalı bir excel çalışma sayfam var "ürünler" sekmesinde yaklaşık 1000 ürün ve 4 ana kategorim var. Örneğin Temizlik, Kırtasiye, Ofis, Oem Parçalar

Rapor sekmesinde ise düşey ara ile ürünleri raporlamak istiyorum A1 hücresine "Temizlik" ve A2 hücresine "El Sabunu" yazdığım zaman stok miktarını görüyorum sorun yok =Düşeyara(A1;Urunler!B4:E9;2;0) ama çoklu arama yapmak istiyorum A1 hücresine "Kırtasiye" A2 hücresine de "Kalem" yazınca o kategoriye ait ürünleri çekmek istiyorum. Kusura bakmayın biraz uzun yazmış olabilirim.. Allah'a emanet olun..

Örnek Çalışma aşağıdaki linktedir...
http://kartipi.com/rapor.rar

Linkteki dosyayı inceleyiniz.
Tablonuz veri raporlamaya uygun olabilmesi için biraz değiştirilmiştir.(birleştirilmişhücreler kaldırılmış ve başlıkların düzenlenmesi sağlanmıştır)

Veri doğrulama için INDIRECT(Dolaylı) fonksiyonundan yararlanılmıştır.
DOSYAYI İNDİR

Çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için veri sayfasındaki tabloda değişiklik yapamıyorum yalnız çünkü asist cari diye programın veri tabanından otomatik excele aktarılıyor dolayısı ile tabloda değişiklik yapılamıyor.

ıstenılen arama mantığı bahsettıgım verı sayfası üzerınden uygulaması mümkünmüdür?

Sayın Turist,

Üstadım günaydın ve iyi pazarlar.

Dosya ilgimi çekti indirdim. Katkılarınız için teşekkürler. Eğer izniniz olursa, sizden bir ricada bulunabilir miyim?

Raporlar sayfası B7:B16 aralığındaki hücrelere, her bir inşaata ilişkin "Maliyet Toplamı" nasıl eklenebilir?

İlgi ve yardımınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Kusura bakma sevgili kardeşim rapor sayfasında listeleme mantığı değiştiği için farklı tablo getiriyor sistem. Ekteki dosyayı rica etsem incelermisin. Gerekli açıklamayı yaptım bahsedilen konunun excel mantığı ile raporlanması mümkünmüdür.

Ekli dosyalar

çoketopla yardım

arkadaşlar bu formülde <=h136 yerine bir değer yazarsam formül çalışıyor bu şekilde çalımıyor bir bakarmısınız (ÇOKETOPLA(A135:A150;B135:B150;"A135:A150<=H136"))

Emeklerinizden dolayı çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

Cümlemizden.....

Geri