• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu düşeyara / alt alta yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Merhaba ; benim problemim şöyle.. bir sayfada 20 ye yaklaşık tedarikçi isimleri ve yan sütunlarında günlere göre ham ihtiyaç bilgileri var.. ancak bu 20 çeşit tedarikçinin her biri ilk sütunda birden fazla yazıyor(örneğin 5 tane ABC ,12 tane DEFgibi) ve karşısındaki değerlerde farklı.. ben bunları sitenizde daha önce gördüğüm çoklu düşeyara formulü ile aratıp diğer sayfaya kopyalamak istiyorum.. ancak sitenizde araştırdığım fonksiyon bulduğu değerleri yan yana yazdırmakta ben ise bu değerleri alt alta ne kadar satır varsa o kadar yazdırmasını istiyorum.. yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ediyorum..

Merhaba,
Aratacağınız kriterler;
A1:A5 aralığına
Kritere karşılık gelenleri;
B1:B5 aralığına
Kriter;
Hatkoy olsun.
C1 hücresine yazıp, aşağı doğru sürükleyiniz.
Kod:
=İNDİS(B$1:B$5;KÜÇÜK(EĞER(A$1:A$5="Hatkoy";
  SATIR(A$1:A$5);"");SATIR()))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Öncelikle çok teşekkür ederim yardımınız ve ilginiz için fakat bana çoklu düşeyara fonksiyonunun alt alta yazdıran formulü gerekiyor ve bunu makro ile yapmam gerekiyor..

Merhabalar,

Bu formülde mükerrer gelenleri engelleyebilir miyiz? Var olanlar listeye tekrar gelmemeli.
Makro olarak aşağıdaki kodlar ile bir hücreye yanyana aralarına virgül koyarak veri çekebiliyorum.
İhtiyacım olan verilen alt alta gelmesi ve mükerrer olanların gelmemesidir.
Yardımcı olabilir misiniz?

Function ÇOKLUDÜŞEYARA(ByVal aranan As String, ByVal AramaAlani As Range, ByVal Kacinci As Integer) As String
Dim metin As String, veri As Variant, i As Long
If aranan = "" Then Exit Function
veri = AramaAlani.Value2
For i = 1 To UBound(veri)
If CStr(veri(i, 1)) = aranan Then
metin = metin & veri(i, Kacinci) & ","
End If
Next i
ÇOKLUDÜŞEYARA = Mid(metin, 1, Len(metin) - 1)
End Function

Geri