• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu düşey arama ıle bılgı cekmek

Katılım
31 Ekim 2006
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ve 2013
Arkadaslar elımdekı dosyada sayfa1 malzeme kodu barkot1 ve malzeme adı var ben sayfa 2 ye malzemeyı okuttuğumda barkot veya malzme kodunu bana ısmını getırmesını ıstıyorum 2 koda bırden bakarak bu ıslemı yapacağından ben ısın ıcınden çıkamadım yardımcı olursanız sevınırım dosyam ornek olarak ektedir.
yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkür ederım.
 

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülü deneyiniz (Sayfa2 C2 hücresi):

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$A$2:$F$21;6;0);DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B$2:$F$215;0))
 
Aşağıdaki formülü deneyiniz (Sayfa2 C2 hücresi):

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$A$2:$F$21;6;0);DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B$2:$F$215;0))
yusuf hocam cok tesekkur ederım fakat u ıle baslayanları ve bazı kodların karsılıgnınyazmıyor
 
Son düzenleme:
Arkadaslar elımdekı dosyada sayfa1 malzeme kodu barkot1 ve malzeme adı var ben sayfa 2 ye malzemeyı okuttuğumda barkot veya malzme kodunu bana ısmını getırmesını ıstıyorum 2 koda bırden bakarak bu ıslemı yapacağından ben ısın ıcınden çıkamadım yardımcı olursanız sevınırım dosyam ornek olarak ektedir. malzeme adetı cok fazla ortalama 60000 kalem
yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkür ederım.
 

Ekli dosyalar

Verdiğim formül kod varsa karşılığını getirir. Getirmiyorsa o kod aranan yerde yok demektir. Son dosyanızı açamadım, hata verdi. Örnek dosyanızda bulmuyor dediğiniz kodlar varken eklerseniz kontrol edelim. Muhtemelen kodun sonunda fazladan boşluk karakteri falan vardır.
 
Şimdi tekrar kontrol ettim, formülü yanlış yazmışım. Sayın 1903emre'nin paylaştığı dosyaya göre formülün doğru hali şöyledir:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;6;0);DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;5;0))

Hatam için kusura bakmayın.
 
Şimdi tekrar kontrol ettim, formülü yanlış yazmışım. Sayın 1903emre'nin paylaştığı dosyaya göre formülün doğru hali şöyledir:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;6;0);DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;5;0))

Hatam için kusura bakmayın.
hocam nedemek kusura bakmayın hepımız ınsanız hata yapabılırız.
yusuf hocam dedıgınızı uyguladım ama hala gelmeyen kodlar var dosyayı yenıden eklıyorum sızın verdıgınız formule gore
 

Ekli dosyalar

Günaydın.

8976097887 kodu Sayfa1'de var diyorsunuz ama sayfa1'in A sütununda değil B sütununda var. Sayfa2'de ise A sütununda var.
Ben ilk mesajlarınızdan Sayfa2'nin A sütunundaki kodu sayfa1'in A sütununda , B sütunundakini de Sayfa1'in B sütununda aranması gerektiğini anlamıştım (gerçi onda da formülü gene yanlış kurmuşum :().

Eğer isteğiniz önce A sütunundakini A sütununda yoksa B sütununda, sonra B sütunundakini önce A sütununda yoksa B sütununda aramaksa elbetteki verdiğim formül olmaz. Aşağıdaki gibi olmalıdır:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;6;0);EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!$B$1:$F$60444;5;0);EĞERHATA(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$A$1:$F$60444;6;0);DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B$1:$F$60444;5;0))))

Ancak bu formül de tam sonucu vermez çünkü Sayfa2'deki verileriniz sayı biçimindeyken Sayfa1'de metin biçiminde. Bu nedenle örnek verdiğiniz kodu eşleştirmiyor. Sayfa1'de 129. satırdaki hücreye F2 ile girip enter yaparsanız sonucun geldiğini görürsünüz.

Çözüm için ya sayfa2'yi de metne dönüştürün ya da sayfa1'dekileri sayıya dönüştürün. Bunun için sayfa1'deki hücreleri seçtiğinizde sarı ünlem işareti çıkar. Ona tıklayıp sayıya dönüştür'ü seçmeniz gerekir.
 
günaydın.

8976097887 kodu sayfa1'de var diyorsunuz ama sayfa1'in a sütununda değil b sütununda var. Sayfa2'de ise a sütununda var.
Ben ilk mesajlarınızdan sayfa2'nin a sütunundaki kodu sayfa1'in a sütununda , b sütunundakini de sayfa1'in b sütununda aranması gerektiğini anlamıştım (gerçi onda da formülü gene yanlış kurmuşum :().

Eğer isteğiniz önce a sütunundakini a sütununda yoksa b sütununda, sonra b sütunundakini önce a sütununda yoksa b sütununda aramaksa elbetteki verdiğim formül olmaz. Aşağıdaki gibi olmalıdır:

Kod:
=eğerhata(düşeyara(a2;sayfa1!$a$1:$f$60444;6;0);eğerhata(düşeyara(a2;sayfa1!$b$1:$f$60444;5;0);eğerhata(düşeyara(b2;sayfa1!$a$1:$f$60444;6;0);düşeyara(b2;sayfa1!$b$1:$f$60444;5;0))))

ancak bu formül de tam sonucu vermez çünkü sayfa2'deki verileriniz sayı biçimindeyken sayfa1'de metin biçiminde. Bu nedenle örnek verdiğiniz kodu eşleştirmiyor. Sayfa1'de 129. Satırdaki hücreye f2 ile girip enter yaparsanız sonucun geldiğini görürsünüz.

çözüm için ya sayfa2'yi de metne dönüştürün ya da sayfa1'dekileri sayıya dönüştürün. Bunun için sayfa1'deki hücreleri seçtiğinizde sarı ünlem işareti çıkar. Ona tıklayıp sayıya dönüştür'ü seçmeniz gerekir.

Eğer isteğiniz önce a sütunundakini a sütununda yoksa b sütununda, sonra b sütunundakini önce a sütununda yoksa b sütununda aramaktı .
hocam cok tşk ederım su anda ısteyım aksama bakıp cevabı yazarım
 
Geri
Üst