• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu değere göre veri girişi

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
sayfalardaki iki farklı değere göre hücrede 1 veri oluşturma..örneğin 202 203 204 205 verilerinin olduğu sayfalarda eğer herhangibirini yazdığımızda hücredeki değer şartlı diğer değeri alacak...ekteki dosyada anlatmak istediğim var..yardımcı olursanız memnun olurum..iyi günler

Ekli dosyalar

Bu formüllerle olmuyor...benim durum farklı biraz. Bu formüller tek tablodaki belirli verilerden seçme yapıyor.. Bana ise tablo (yani hersayfadaki b1 hücresi) daki veriler değiştiği zaman isimlerinde değişmesi gerekiyor...

Dosyadaki detayları biraz daha basit ve net anlatabilir misiniz ?

Mesalâ bu notta: A1 hücresine 202 yazınca sayfa1 B1 hücresinde sayfa2B2 hücresindeki veri (hakan) yazacak..
eğer 203 yazılırsa bu hücreye sayfa1B1 hücresi sayfa3 teki B2 hücresindeki değeri alacak
bu sayfa ve diğer sayfalarda da A1 hücresi değişince (202,203,204….gibi) sayfadaki B1 değerlerini alacak..

sayfa3 teki B2 hücresindeki değeri alacak demişsiniz. Sayfa3 B2 hücresinde bir veri yok, nasıl alacak ?

Sayfa1'de bir liste mi oluşturmak istiyorsunuz ? :dusun:
Syafa2-3-4-5-6 da A1 hücresine yazılan değeri Sayfa1'de bulacak ve B1 hücresine yazılan ismi de Sayfa1'de bulduğu değerin yanına yazacak tarzda bir şey mi yapmak istiyorsunuz ? :dusun:

aynen dediğiniz gibi yapmak istiyorum...son cümledeki...bir oda listesi yapmak istiyorum..ancak kişilerin odaları değiştiği zaman karışıklık oluyo bu yolla..kişiler değişsse bile yada kişi odası değişsse bile liste yapabilmem mümkün olacak....

iki değişken değer olduğu için zorlandım...yani hem kişinin odası değişirken hemde odadaki kişi değişebiliyor listede...

Eğer son mesajınız yanlış anlamadıysam veya karıştırmadıysam bu kodları işinizi görecektir.

Bu kodları ThisWorkbook (BuÇalışmaKitabı) kod kısmına yazıp deneyiniz;
Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Dim Rky As Range
    If Target.Address(0, 0) = "A1" Then
        With Sayfa1
            .Range("A65536").End(3)(2, 1) = Target.Value
            .Range("A2:B100").Sort .Range("b2")
            For i = 2 To .Range("A65536").End(3).Row
                If .Cells(i, 2) = .Cells(i + 1, 1) Then
                    .Cells(i, 1).ClearContents
                End If
            Next i
        End With
    End If
    If Target.Address(0, 0) = "B1" Then
        Set Rky = Sayfa1.Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1).Value, , , 1)
        If Not Rky Is Nothing Then
            Rky.Offset(0, 1).Value = Target.Value
        End If
    End If
    Set Rky = Nothing
End Sub
Dosyanızı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri