• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Combo Boxları Birbirine bağlama ve tetikleme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 (İngilizce)
&
Microsoft Office 2010 (İngilizce)
Merhabalar,

Ekteki dosyamda 3 adet sayfa mevcut(Info,Dashboard,Data).

Hazırladığım dosyada verileri data sayfasına yerleştirdikten sonra info kısmındaki setup butonuna basıyoruz. Daha sonrasında ise Dashboard sayfasındaki activex comboboxlarında kullanılacak isimlendirmeler, data sayfasındaki başlıklar ve veriler olduğu gibi dashboard sayfasına geliyor.
Buraya kadar herşey çok güzel. Bundan sonra ise activex comboboxlarında yapılan seçimlere göre filtreleme işlemleri gerçekleşiyor.
Buradaki activex comboboxları bir kaç kriter ile birbirlerine bağlı.

Örneğin ilk combo box seçiminden sonra ürün veya markası ilk combo box'a göre hareket ediyor.

Benim yapmak istediğim ise bunların tamamının birbirine bağlı olması.
Örneğin ikinci combo box'ı seçince diğer tüm combo boxlar ikinci combo box'a göre diğer filtrelenmeli. (combo boxta bir değer değişince otomatikman bir tetikleme olmalı ve diğer combo boxlar için bir filtreleme olmalı.)

Başka bir örnek vermek gerekirse özet tabloda bir kaç başlık için kullanılan dilimleyicinin işlevlerini burdaki combo boxlarla yapmak istiyorum.
(Versiyon probleminden dolayı da dilimleyici kullanamıyorum.)

Yapmak istediğim tetikleme işlemleriyle ilgili bilgim olmadığından dolayı en azından bir combo box a bunu yapmayı öğretebilirseniz ben diğerleri için kendim uygulamaya çalışırım.

Ekli dosyalar

• 2.xlsm
    2.xlsm
    1.9 MB · Görüntüleme: 22
Geri