• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu bul ve değiştir

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar

Ekte örnek dosyasını sunduğum problemde bul ve değiştir fonksyonunu br liste kullanarak yapmaya uğraşıyorum. İşin içinde birde buton olduğu için sanırım makro-Vba doğru adres olacak.

Özetler yapmaya çalıştığmız şey, sayfa içinde bulunana 200 isimi elimizde liste halinde bulunan diğer 200 isimle tek hamlede değiştirebilmektir.

Yardımını esirgemeyen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub ÇOKLU_BUL_DEĞİŞTİR()
    Dim X As Long

Application.ScreenUpdating = False

For X = 4 To Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
        If Cells(X, "D") <> Cells(X, "F") Then
            Range("D4:D" & Rows.Count).Replace Cells(X, "D"), Cells(X, "F"), xlWhole
        End If
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sayın üstadım

emeğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Sadece ufak bir sorun var
ben bu işlemi bütün sayfa için yapmasını istiyorum.. Diğer bir deyişle aslında A sutunu sayfa içinde değişik yerlerde yüzlerce kez tekrar eden isimlerin listesidir.
B sutunu ise o isimlerin ne ile değiştirileceğinin referans listesi oluyor. Verdiğiniz kodda nerede değişiklik yapmam gerekir ki bu dediğimiz durumu oluşturabilelim? yani A sutununda gördüğü kelimeyi B sutununda karşılığı olan ile değiştirsin ama bunu bütün sayfada yapsın?

Saygılar

Bu durumda aşağıdaki ifadeyi;

Kod:
Range("D4:D" & Rows.Count)

Bununla değiştirin.

Kod:
Cells

Müthişşşş :) harika çalıştı bilgine sağlık üstadım... çok teşekkür ederim

Merhaba ecxel sayfasının herhangi bir sayfasında MŞT0612345 diye olan bir bölümün MŞT06 kısmını 120.1.06. olarak nasıl değiştirebiliri yalnız şöyle bir durum var örnek 100 tane MŞT06123456 200 tane MŞT0712345 300 tane MŞT0812345 ve 150 MŞT0912345 varsa ve ben MŞT06,MŞT07,MŞT08,MŞT09,.... diye devam eden kısımları tek seferde 120.1.06,120.1.07,120.1.08.120.1.09. ...... diye değiştirebilirim

Geri