• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu bölme işlemi için makro

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar,
Bir excel dosyam var, dosya 30 kadar sayfadan oluşuyor. bir makro oluşturup işlem yapmak istiyorum.
Makro çalıştığında; Sayfa1 deki B14 hücresindeki (bu veri formul ile geliyor) veriyi 12 ye bölüp F2 hücresine yazacak.Sayfa 2 de B14 deki veriyi 12 ye bölüp E2 ye yazacak. yani her sayfada veriyi yazacağı yeri değişebilecek ve ben seçeceğim. liste bu şekilde uzayacak.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sorunuma hala çözüm bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Altın üye olmadığımdan dosya ekleyemiyorum. 1.sayfaya bir buton ile makro atamak istiyorum. makro çalıştığında, 1. sayfada B14 hücresindeki veriyi(buradaki rakam formulle geliyor), 12 ye bölüp, F2 hücresine sonucu yazsın istiyorum. ama aynı anda sayfa2 deki B14 (veya makroda belirteceğim başka bir hücreyi) 12 ye bölüp sayfa2 nin F2 hücresine yazsın istiyorum. makroyu düzenlerken hangi sayfadaki hangi hücreyi 12ye bölüp o sayfanın hangi hücresine yazacağını belirteceğim. Umarım anlatabilmişimdir.

Aşağıdaki kodu kullanın.
Kod:
Sub bol()
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).Cells(2, 4 + a) = Sheets(a).Cells(14, 2) / 12
Next a
End Sub

Bunu her sayfanın kod bölümüne ayrı ayrı mı? oluşturmam gerekiyor, yoksa birinde yapmam yetecek mi?

Module yapıştırırsanız yeterli.

Yardımlarınız için teşekkürler, Soruyu tam anlatamadım sanırım. bu kodu yazınca birinci sayfada E2 ye ikinci sayfada F2 ye üçüncüde G2 sonuçları yazarak gidiyor. Benim istediğim; örneğin birinci sayfada F2 ye yazsın ikincide G2 ye üçüncüde F2 ye yani belli bir sıra yok. Her sayfada koda ben belirtmeliyim nereye yazacağını.Daha açıklayıcı olmuştur umarım.

Bütün sayfalara aşağıdaki kodu ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B14")) Is Nothing Then
Exit Sub
Else
      Cells(2, 4) = Cells(14, 2) / 12 'd2=b14/12
End If
End Sub

Sizi çok yordum biliyorum ama çalıştırmaya kalktığımda bu kodda , makro listesinde görülmüyor.

Makro kısmında olmaz zaten sayfanın kod kısmına eklediğiniz için B14 değişir değişmez aktifleşecektir.

Anladım, ancak ben mesela 15 günde veya 1 ayda makroyu çalıştırarak bu kodu çalıştırmak istiyorum, bu arada B14 değişecek ancak sadece ben müdahale ettiğimde bölme işlemini yapmalı.

Geri