• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu arama ve lw de gösterme

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
mrb
yaptığım çalışmada userform üserindeki arama motoruyla çoklu arama yaptırıyorum.fakat tek bir tane olan kayıt olması gerektiği lw de sunulurken birden fazla olan kaydın da bir tanesi gösteriliyor.konuyla ilgili çalışmam ektedir.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim i As Range, k As Long, adr As String
ListView1.ListItems.Clear
Set i = Sheets("Sayfa1").Range("a1:a" & Sheets("Sayfa1").[a65536].End(3).Row).Find(Me.TextBox1, , xlValues, xlWhole)
If Not i Is Nothing Then
    adr = i.Address
    Do
        k = k + 1
        Me.ListView1.ListItems.Add , , i.Value
        Me.ListView1.ListItems(k).SubItems(1) = i.Offset(0, 1)
        Me.ListView1.ListItems(k).SubItems(2) = i.Offset(0, 2)
        Set i = Sheets("Sayfa1").Range("a1:a" & Sheets("Sayfa1").[a65536].End(3).Row).FindNext(i)
    Loop While Not i Is Nothing And i.Address <> adr
    Exit Sub
End If
MsgBox "Aradığınız numarada bir öğrenci kayıtlı değil!", vbOKOnly, "Arama Sonucu"
End Sub

Ekli dosyalar

evren bey teşekkür ederim fakat lw de sıra olarak belirttiğim kolonu.1,2,3... gibi kayıt adetini göstermek için tasarlamıştım.gördüğüm kadarıyla siz tekbox a girilen numarayı atamışsınız.bu kısmını nasıl yapabiliriz acaba.

evren bey teşekkür ederim fakat lw de sıra olarak belirttiğim kolonu.1,2,3... gibi kayıt adetini göstermek için tasarlamıştım.gördüğüm kadarıyla siz tekbox a girilen numarayı atamışsınız.bu kısmını nasıl yapabiliriz acaba.
Anlamdım.:cool:

evren bey teşekkürler sorunu hallettim.
Me.ListView1.ListItems.Add , , k
şekline dönüştürmem yetti.

şöyle mesela dört tane kayıt bulduk birinci kolon 1,2,3,4 şeklinde olacaktı.istediğim buydu.

neyse yardımlarınız için çok teşekkürler
emeğinize sağlık

evren bey teşekkürler sorunu hallettim.
Me.ListView1.ListItems.Add , , k
şekline dönüştürmem yetti.

şöyle mesela dört tane kayıt bulduk birinci kolon 1,2,3,4 şeklinde olacaktı.istediğim buydu.

neyse yardımlarınız için çok teşekkürler
emeğinize sağlık
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri