DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam dosya bu açıklama yazdım içine anlayabilirsen bakar mısınÖrnek Dosyanızı eklerseniz daha çabuk sonuç alabilirsiniz
Şimdi seçmeli hücremiz n1, yani oradan istediğimiz hocayı seçince h hücresindeki sayıları veriyor. Fakat tümü' nü seçince 3 hoca dışındaki hücreleri de sayıyor. Sadece 3 hocayı saydıracağım..Ben dosyanızı incelediğimde ulaşmak istediğiniz sonucu anlayamadım. Detaylı örneklermisiniz.
="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1);ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))
="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";TOPLA(ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;R1:R3));ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))
Teşekkürler hocam işimi gördü. Başka bir konu en yüksek ilk 3 kişiyi aşağı sıralamak istiyorum sayılarıyla beraber ve tarihi de baz alarak yine.Bahsi geçen 3 hocanın ismini R1:R3 aralığına yazdım..
C++:="TOP: "&EĞER($N$1="TÜMÜ";TOPLA(ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;R1:R3));ÇOKETOPLA(G:G;D:D;">="&$K$1;D:D;"<="&$L$1;H:H;"="&$N1))