• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoketopla verilerini listeleyebilir miyim

Excel Vers. ve Dili
2013 versiyon
Arkadaşlar merhaba.. Ek' teki dosyada girdiğim kriterlere uyan satırların GENEL TOPLAMINI Çoketopla ile getirdik.. Peki bu kriterlere uyan satırları listeleyerek görebilir miyim.. Sonuçta hangi satın almalar yapılmış detaylıca görmek istiyorum.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Farklı bir sayfada listelemek daha mantıklı, eğer isterseniz aynı mantıkla aynı sayfada listeleyebilirsiniz.

Boş bir sayfa ekleyin ve A2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!A$2:A$20;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$A$2:$A$20=Sayfa1!$N$3
 ;EĞER(Sayfa1!$F$2:$F$20=Sayfa1!$N$4;EĞER(Sayfa1!$D$2:$D$20=Sayfa1!$N$5
  ;SATIR(Sayfa1!$A$2:$A$20)-SATIR(Sayfa1!$A$2)+1)));SATIRSAY(A$2:A2)));"")

.

Arkadaşlar merhaba.. Ek' teki dosyada girdiğim kriterlere uyan satırların GENEL TOPLAMINI Çoketopla ile getirdik.. Peki bu kriterlere uyan satırları listeleyerek görebilir miyim.. Sonuçta hangi satın almalar yapılmış detaylıca görmek istiyorum.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ömer hocamın affına sığınarak Gelişmiş filitreleme ile farklı bir çözüm ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer hocam ve Cem hocam çok teşekkürler..

Ömer hocam anlamadığım bir nokta var. Verdiğiniz formülü direk A2 ye yapıitırıp sağa ve aşağıya sürükledim. ama daha çok kayıt listelemesi gerekirken 1 tane listeliyor o da hep aynı kayıt. Kriterler değiştikçe değişmiyor.

Ömer hocam ve Cem hocam çok teşekkürler..

Ömer hocam anlamadığım bir nokta var. Verdiğiniz formülü direk A2 ye yapıitırıp sağa ve aşağıya sürükledim. ama daha çok kayıt listelemesi gerekirken 1 tane listeliyor o da hep aynı kayıt. Kriterler değiştikçe değişmiyor.

Formülü dizi formülüne çevirdiniz mi?

Formülü A2 hücresine kopyaladıktan sonra entera basmandan, ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişi tamamlayın. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenir.
Diziye çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın.

.

Formülü A2 hücresine kopyaladıktan sonra entera basmandan, ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişi tamamlayın. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenir.
Diziye çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın.

.

Denedim hocam oldu.. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun..

Geri