• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKETOPLA Sorusu....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan binali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Aşağıdaki dosyada görüleceği üzere masraf yerleri var. Ben burada ÇOKETOPLA fonksiyonu ile ikinci sütundaki hesap kodlarına göre 299999 hesabdan küçük olanları 3. kolonu toplamak istiyorum. Toplamda 300 den yukarı hesapların toplamları olmayacaktır.

Son düzenleme:

Örnek belgenizi; burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip oradan alacağınız link'i burada paylaşabilirsiniz.
Böylece örnek dosya üzerinden istediğiniz sonuca daha çabuk ulaşırsınız.

Merhabalar

B sütunundaki veriler metin formatında idi.Bir ile çarparak sayıya çevirdim.
Aşağıdaki formülü deneyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A1103="GA")*((B2:B1103)[COLOR="Red"]*1[/COLOR]<390000)*(C2:C1103))

Merhaba,

- B sütunundaki veriler text (metin) formatında, B sütunundaki değer girilmiş (sol üst köşelerinde yeşil üçgen olan) hücreleri seçin, yanda çıkan (!) işaretine tıklayıp çıkan menüden convert to number' a tıklayın,
- HESAP No.sı (yukarıda 299999 yazmışsınız, ancak paylaştığınız dosyada belirtildiği şekliyle) 390000' den küçük olanların C sütunundaki karşılıklarını D sütununda aynı satıra aktarmak için D2' ye şu formülü girip aşağıya kadar kopyalayın:

=TOPLA(EĞER(VE(A2="GA";B2<390000);C2;0))

İyi çalışmalar,

Bilgi ricam

Sayın Binali,

Merhaba ve iyi hafta sonları.

Mal ya da hizmet üretim işletmesinde çalıştığınızı düşünüyorum. Masraf yerlerine göre, aktif hesaplarda dönen ve duran varlıklar ile kısa vadeli borçlar arasındaki farkın toplamı ile ne yapmayı amaçlıyorsunuz?

Aklıma takıldı, öğrenmek istiyorum. Malûm öğrenmenin sonu yok.

Bilgilendirmeniz için önceden teşekkürler.

Merhabalar

B sütunundaki veriler metin formatında idi.Bir ile çarparak sayıya çevirdim.
Aşağıdaki formülü deneyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A1103="GA")*((B2:B1103)[COLOR="Red"]*1[/COLOR]<390000)*(C2:C1103))

@Mersilen

Çok çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı.

Saygılarımla

Sayın Binali,

Merhaba ve iyi hafta sonları.

Mal ya da hizmet üretim işletmesinde çalıştığınızı düşünüyorum. Masraf yerlerine göre, aktif hesaplarda dönen ve duran varlıklar ile kısa vadeli borçlar arasındaki farkın toplamı ile ne yapmayı amaçlıyorsunuz?

Aklıma takıldı, öğrenmek istiyorum. Malûm öğrenmenin sonu yok.

Bilgilendirmeniz için önceden teşekkürler.

Özsermayeyi bulmak için... :=)

Sanırım, işletmenizde bir yılı aşkın sürede ödenecek ve Uzun Vadeli Borçlar (400 - 499) hesaplarda izlenen yabancı kaynak bulunmuyor.

Geri