• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoketopla matris

burcin_end_muh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2013
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. sarım çoketopla ile çözebiliriz.

sayfa 1 2 ve 3te mağazalarımın 3 günlük saatlik satışları var. benım yapmak ıstedıgım örneğin a mağazasının o 3 günde 1: 00-1:59 saatleri arasında ne kadar satış yaptığını toplayıp ortalamasını almak istiyorum. her saat ve her magaza için tabi :) 4ncu gunu tahmın etmekte kullanacagım bu verıyı.

Şimdi zorlandıgım kısım verıyı olusturan sayfalarımda mağaza isimlerim her günde olmuyor veya her günün saat aralıkları aynı olmuyor. ama çoketopla sayfasında tum mağazalar ve tum saat aralıkları yazıyor. bu formata gore toplamak ıstıyorum. o yuzden bı format oturtamadım. örnek dosya ektedir.

Şimdiden vakit ayıran arkadaslara çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızı ekledim.

Fakat bütün sayfalardaki 2. satırdaki saat aralıklarının birbirine eşit sıralamada olması gerekiyor.
Sayfa isimleri önemli değil.
ayrıca çoketopla sayfası sayfalarınızın en sonunda olması gerekmektedir.
ayrıca elinizde bulunan dosyanın boyutu gereksiz yere 3MB olmuş.
verilerinizi değer olarak aldım boyutu küçülttüm.

kolay gelsin

Ekli dosyalar

öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. ancak dosya çalışmıyor. ayrıca makro değil fonksiyonla çözülmesi gerekiyor. ve en önemli kısmı saat aralıkları veride sıralı olarak gelmiyor. o saat aralıgında bı satıs yoksa onu yazmıyor o yuzden saat aralıkları farklı gelıyor. asıl sorun zaten bu.

Yanı solda mağazayı bulacak ok ondan sonra hangı o saat aralıgında satısı varsa bunu toplayacak

çok daha basit bir şekide anlattım arkadaşlar sayfa 1 ve 2 deki kırmızı değerleri toplayıp çoketopla sayfasındakı kırmızıya sarıları sarı yazdırmak istiyorum.

Veri şekli aynen bu şekilde. her mağaza her sayfada veya her saat her sayfada bulunmuyor.veri formatının değiştirilmeden yapılması lazım.

tekrar çok teşekkürler

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim sanırım olmuş hemen inceliyorum. mantığının da anladım sanırım o saat aralıyı 1 2 ve 3te kıacıncı sutuna gelıyorsa dusey arayla magaza adına gore onu cekıyorsunuz.

Tekrar cok tesekkur ederım

rica ederim.
iyi çalışmalar.

Geri