• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoketopla - istenmeyen kelime hariç tutma

Excel Vers. ve Dili
office 2013
Merhaba,

https://www.excel.web.tr/threads/coketopla-istenmeyen-kelime-haric-toplama.170265/

örnek excel;
https://we.tl/t-097S3nrfQk

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY($I$4:$I$6;$D$10:$D$80)=0)*($B$10:$B$80="OMER")*($E$10:$E$80))

Yukarıdaki linkte veridiğim bahse konu üzerine çözüm olarak verilen formülü; çoketopla formülüne göre düzenleyebilir miyiz?

nedeni ise hazırlamış olduğum çoketopla formülü içerisinde bir çok kıstas var.
Eğer topla.çarpım formülü kullanıyor olursam herşeyi değiştirmek zorunda kalıyorum.

Deneyiniz.
Kod:
=ÇOKETOPLA(E10:E1000;B10:B1000;"OMER";D10:D1000;"<>"&I4;D10:D1000;"<>"&I5;D10:D1000;"<>"&I6)

Cari muaf listesinde bir çok firma ismi olduğu için ve değişkenlik göstereceğinden dolayı I4, I5 ve I6 için ayrı ayrı yazmaktansa, I4:I6 gibi bir sorgulama yapılamaz mı?

TOPLA.ÇARPIM işlevinin kullanılma yöntemi verdiğim formüldeki gibidir.
Hariç listesinin alanını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

TOPLA.ÇARPIM işleviyle yapılmak istenilen;
-- SAYMA ise, iki x (çarpı) arasındaki kısımların sırasının bir önemi yok ve istenilen sütunlar için istenilen kriterler eklenebilir,
-- TOPLAMA ise, toplanacak alanı EN SONDA yazacaksınız, formülleri değiştirme işlemini buna göre yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
.

TOPLA.ÇARPIM işlevinin kullanılma yöntemi verdiğim formüldeki gibidir.
Hariç listesinin alanını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

TOPLA.ÇARPIM işleviyle yapılmak istenilen;
-- SAYMA ise, iki x (çarpı) arasındaki kısımların sırasının bir önemi yok ve istenilen sütunlar için istenilen kriterler eklenebilir,
-- TOPLAMA ise, toplanacak alanı EN SONDA yazacaksınız, formülleri değiştirme işlemini buna göre yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
.

Tamamdır.
Çok teşekkürler

Dizi formülü.Formülden Ctrl ve Shift basılı iken enterle çıkınız. Belki işinize yarar.
Kod:
=TOPLA(ÇOKETOPLA(E10:E1000;B10:B1000;"OMER";D10:D1000;"<>"&I4:I6))

Tamamdır.
Çok teşekkürler
@çıtır bey Selamlar. bu formül doğru çalışıyor mu acaba ya da TOPLA yerine TOPLAM mı kullanmam gerekiyor ( office 2010 türkçe). ayrıca TOPLAM kullandığımda sonuç veriyor fakat süzerek karşılaştırdığımda sonuç tutmuyor.
İlgi alakanız için şimdiden tşk ederim

@çıtır bey Selamlar. bu formül doğru çalışıyor mu acaba ya da TOPLA yerine TOPLAM mı kullanmam gerekiyor ( office 2010 türkçe). ayrıca TOPLAM kullandığımda sonuç veriyor fakat süzerek karşılaştırdığımda sonuç tutmuyor.
İlgi alakanız için şimdiden tşk ederim
Sayın umutak;
Olumlu işlemlerde doğru sonuç veriyor.Ben de yeni fark ettim.Olumsuz olduğunda hata veriyor.
Örnek
TOPLA(ÇOKETOPLA(E10:E1000;B10:B1000;"OMER";D10,D1000;I4:I6))
B10:B1000="OMER" ve D10,D1000=I4:I6 seçilen E10:E1000 değerlerini topluyor.
B10:B1000="OMER" ve D10,D1000"<>"I4:I6 seçilen değerleri devre dışı bırakarak toplamıyor.Tek,Teke yazmak gerekiyor.Çözüm bulursam paylaşırım.

Son düzenleme:
Sayın umutak;
Olumlu işlemlerde doğru sonuç veriyor.Ben de yeni fark ettim.Olumsuz olduğunda hata veriyor.
Örnek
[cod]=TOPLA(ÇOKETOPLA(E10:E1000;B10:B1000;"OMER";D10,D1000;I4:I6))[/code]
B10:B1000="OMER" ve D10,D1000=I4:I6 seçilen E10:E1000 değerlerini topluyor.
B10:B1000="OMER" ve D10,D1000"<>"I4:I6 seçilen değerleri devre dışı bırakarak toplamıyor.Tek,Teke yazmak gerekiyor.Çözüm bulursam paylaşırım.
Tamamdır. İlgi alakanız için tşkler

"<>"&I4:I6
eşit değildir kullanmamızın esprisi ney @çıtır bey ı4veı6 ile nasıl bir ilişki kuruyoruz eşit değil ifadesiyle. teknik olarak bilgi rica etsem

tşkler

"<>"&I4:I6
eşit değildir kullanmamızın esprisi ney @çıtır bey ı4veı6 ile nasıl bir ilişki kuruyoruz eşit değil ifadesiyle. teknik olarak bilgi rica etsem

tşkler
D10,D1000 hücre aralığındaki değerler,I4:I6 aralığındaki değerlere eşit değilse idi.Sadece "<>"&I4 doğru sonuç veriyor.Aralık olarak tanımlandığında yanlış sonuç veriyor.
Olumlu olarak aralık tanımlandığında doğru sonuç veriyor.D1,D10000;I4:I6 doğru sonuç üretiyor.
Baştaki dosya ile formülü ilişkilendirirseniz daha açıklayıcı olur.

Merhaba.
-- Açtığınız bir önceki konu sayfasında verdiğim aşağıdaki TOPLA.ÇARPIM formülünü neden kullanmadığınızı anlamış değilim.
-- ÇOKETOPLA işleviyle sonuç almak için, F10 hücresine (yardımcı sütun) =EĞERSAY($I$4:$I$6;D10) formülünü uygulayıp liste boyunca
kopyaladıktan sonra aşağıdaki ÇOKETOPLA işlevinin kullanıldığı ikinci formülü kullanın.
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY($I$4:$I$6;$D$10:$D$80)=0)*($B$10:$B$80="OMER")*($E$10:$E$80))
=ÇOKETOPLA(E$10:$E$80;$F$10:$F$80;0;$B$10:$B$80;"OMER")

Geri