• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKETOPLA ile 3 değişkenli aylık toplama yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aumur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
İyi geceler,

Forumdan çok farklı örnekleri inceledim ama 3 farklı değişkene göre ay ay rapor almayı başaramadım.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

İyi geceler,

Forumdan çok farklı örnekleri inceledim ama 3 farklı değişkene göre ay ay rapor almayı başaramadım.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
ilk dizi formülünü aşağıdaki gibi değiştirip. diğer alanlara kopyalarsan olur.

{=TOPLA(EĞER(YIL(VERİ!$A$7:$A$2975)&AY(VERİ!$A$7:$A$2975)=YIL(C$30)&AY(C$30);EĞER(VERİ!$B$7:$B$2975=$B31;EĞER(VERİ!$I$7:$I$2975=$A$31;EĞER(VERİ!$O$7:$O$2975=$B$29;VERİ!$M$7:$M$2975;"")))))}

Burada yapılan koşula yıl ve ay değerlerini concat ederek gönder.

Farklı bir seçenek

Topla.Çarpım formülü veya dizi formül kullanılarak çözüm üretilebilir. (Ben Topla.Çarpım'ı tercih ederim.)Örneğinizde yapmaya çalıştım.
iyi çalışmalar

"bilgi paylaştıkça büyür"

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,

useful , kazimf yardımlarınız için çok teşekkür ederim. excel tablomu geliştirdikçe yavaşlamaya başladı, hesaplama süresi epeyce uzadı. ama farkettiğim kadarıyla topla çarpım formülleri dizilere göre daha hızlı çalışıyor. bunun haricinde excel tablomu farklı kitaplara bölsem daha hızlı çalışır mı sizce?

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

kolay gelsin.

çok etopla

merhaba,

useful , kazimf yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Excel tablomu geliştirdikçe yavaşlamaya başladı, hesaplama süresi epeyce uzadı. Ama farkettiğim kadarıyla topla çarpım formülleri dizilere göre daha hızlı çalışıyor. Bunun haricinde excel tablomu farklı kitaplara bölsem daha hızlı çalışır mı sizce?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

evet tabloyu farklı kitaplara bölmek hızlı çalışmasını sağlayabilir.

Alternatif olarak özet tablo örneklerini inceleyin...

Geri