• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoketopla formülü

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar; ekte yüklediğim dosyada yapmaya çalıştığım aslında basit bir çoketopla formülü uygulaması ama (Ölçüt birden fazla hücre) Sayfa2'de E2 hücresine girdiğim formülde 2.ölçütü tek bir hücre değilde mesela A2.den A10'a kadar belirleyebilir miyim. Ölçüt aralığında ve toplam aralığın da (sayfa1 E sütunu ile toplam aralığı G sütunu) veriler aynı sütunlarda olduğu için ayırmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

.

"Basit bir çoketopla formülü uygulaması ama " diyorsunuz. O zaman basitse neden soruyorsunuz?

Verdiğiniz Örnek dosyayı daha anlamlı düzenlersiniz. Bizler de basit çözüm bulmaya çalışırız.

Örneğin, kriterleri oluşturan elemanlardan KDV, MUHASEBE ÖDEMELERİ, PERSONEL ÖDEMELERİ gibi. SAYFA1'de yer almıyor.

Yine kriter alınacak tarihler SAYFA1'de birer kez geçmektedirler. O zaman sadece o tarihe ait değeri getirecek. İstenen bu mu?

.

çoketopla

İdris bey amacım polemik değil belki sizler için basitliğini vurguladım hepsi bu. Kullanacağım asıl dosya çok büyük boyutta olduğu için örnek dosya yükledim. Bahsi geçen kriterleri de koyarak dosyayı güncelledim.

Ekli dosyalar

İdris hocam ellerinize sağlık tşk ederim.

Geri