• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKETOPLA Fonksiyonu yardım

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese merhabalar,

Çoketopla fonksyonu konusunda yardıma ihtiyacım vardır. Yardımcı olursanız memnun olurum. Excel tablomda fonksiyona bağladığım bazı hücreler toplama işlemine girmemektedir. Kriterler sağlanıyor fakat toplam örneğin 40 çıkması gerekirken 20 çıkıyor. Excelde bir firmam için toplamaya girmeyen hücreleri kırmızı ile işaretledim.

Birşeyleri atlıyorum fakat bulamadım maalesef. Excelde toplam olması gereken 90 fakat toplanan rakam 57. Arada 23 değer toplanmıyor.

Ayrıca bu formüle alternatif hangi formüller kullanılabilir yardımcı olursanız memnun olurum.

https://www.mediafire.com/?sep3aqzenwad7ed

Selamlar..

Merhaba, kırmızı ile işaretlediğiniz verilerin sonunda bir adet boşluk karakteri var, bu yüzden hesaplamalara dahil edilmiyor.
KIRP fonksiyonu ile boşlukları alıp daha sonra kopyala-Yapıştır(Değerler) seçeneğini takip ederek bu boşluklardan kurtulabilirsiniz.

Sayın EfendiBey arkadaşım;
Dosyanıza baktım. ÇOKETOPLA fonksiyonu ile yaptığınız toplamada öçütler ile ölçüt aralıklarında uyum olmadığını gördüm. Ben bunları eşitledim ve denedim. Ve sonuç istediğiniz gibi çıkıyor. Yani aranan sözcükleri arananlar arasında kopyalama yöntemiyle eşitledim sonuç değişti. Tabi bunu yaparken yedek bir dosyada yapın ve sonuca göre hareket edersiniz. İyi çalışmalar.

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Sayın monelogg bende hücrelerde boşluk gözükmüyor.

Sayın ataköylü-59 yaptığınız çalışmayı incelemem için bir yere upload etmeniz mümkün müdür?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Yukarıda iyi açıklama yapamamışım kusura bakmayın.
F sütunundaki açık kapalı yazan metinlerdeki boşlukları alarak yaptım.
TOPLA.ÇARPIM ile alternatifini de yaptım. İki dosyada da 89 çıkıyor, sebebi bir firmanın adını değiştirmemişsiniz, o hata veriyor.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Türkçe!$H$2:$H$91=C$4)*(Türkçe!$J$2:$J$91='NCR Raporu'!$B5)*(Türkçe!$F$2:$F$91))

https://app.box.com/s/ho2jyzxf04zt55pffpzn

Sayın monelogg,

Çok teşekkür ederim evet haklısınız. Boşlukları sildiğim zaman ve firma ismini değiştirdiğim zaman 89 gözüküyor formül sonucu. Fakat 1 olan kısımları seçtiğim zaman sağ altta say kısmı 90 gösteriyor. Tekrar boşluk kontrolü yaptım fakat bu sefer boşlukta bulamadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Sanırım bir boşluğu atlıyorum yine Sayın monelogg,

Gönderdiğiniz dosyada firma ismini değiştirdiğim zaman doğru sonucu veriyor.

monelogg ve ataköylü-59 yardımlarınız için minnettarım..

Sayın arkadaşım Firma isimleri G harfine kadar doğru ondan sonraki H isminde bir firma olmadığı için 89 çıkıyordu NCR sayfasında H yazan yere Kazinzhener stroy bu firmanın adını yazınca düzeldi. Dediğim gibi eşleşme çok mühim.

Çok pardon, ben AÇIK-KAPALI yazan sütunu F sütunu zannediyordum, H sütunuymuş, boşluklar orada.
F sütunundaki kırmızı yerin H sütunundaki karşılığındaki ifadelerde boşluk var.
"AÇIK" değil de "AÇIK " şeklinde. Eklediğiniz ilk dosyada görebilirsiniz o boşlukları.

Evet hatalarımı fark ettim arkadaşlar.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca alternatif formülde çok işimi görecektir. Ellerinize kollarınıza sağlık..

Arkadaşlar merhaba; Hücrelerdeki cümlelerin içinde benim belirlediğim bazı kelimeler varsa bu hücrelerin karşısındaki rakamların toplamını alsın. Örnek dosyam ektedir, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba; Hücrelerdeki cümlelerin içinde benim belirlediğim bazı kelimeler varsa bu hücrelerin karşısındaki rakamların toplamını alsın. Örnek dosyam ektedir, yardımcı olursanız sevinirim.
. . .

Kod:
=ETOPLA(A2:A6;"*"&"[B][COLOR="Red"]İADE[/COLOR][/B]"&"*";B2:B6)

Kırmızı ile belirttiğim alanı değiştirerek formülü çoğaltabilirsiniz.
İsterseniz o kısmı bir hücreden de aldırabilirsiniz.

. . .

Mesela formüle İADE,KİRA ve MASRAF eklemek istediğimde nasıl bir formül yapabilirim. Anlattığınız şekilde denedim ama bir yerde hata yapıyorum sanırım.

Çok teşekkürler ufak bir yardım daha rica edeceğim. Bu formülün içine eğer tarih eşitse toplamı getir eklememiz mümkün mü? olabilirliği varmı?

Ekli dosyalar

çok teşekkürler ufak bir yardım daha rica edeceğim. Bu formülün içine eğer tarih eşitse toplamı getir eklememiz mümkün mü? Olabilirliği varmı?
. . .

Kod:
=[b][color="purple"]çoketopla[/color][/b](c2:c6;a2:a6;f1;b2:b6;"*"&"iade"&"*")+çoketopla(c2:c6;a2:a6;f1;b2:b6;"*"&"kira"&"*")

. . .

Eyvallah eline sağlık teşekkür ederim

Geri