• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇokEğersay'da Aynı Hücredeki Farklı Ölçütleri Aynıymış Gibi Saydırmak

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhaba,

Başlıkta derdimi nasıl anlatacağımı bilemedim, kusura bakmayın. Aşağıdaki örnekte çok rahat anlatacağım sanırım.

A2 hücresine E yazdığımda Elma kısmının 1 artmasını,
K yazdığımda Kiraz kısmının 1 artmasını,
EK yazdığımda her ikisinin de 1'er tane artmasını istiyorum.

Ancak, yazdığım ÇOKEĞERSAY formulü örnekteki gibi "0" veriyor

egrsay1_zpsvtl8zuqc.png

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
selam,
anladığım kadarıyla E elmanın ilk harfini , K de Kirazın ilk harfini temsil ediyor.
Veya da E elmada var Kiraz da YOK , K da Kiraz da var Elma da YOK anlamında mıdır? Eğer böyle ise A harfi ikisinde de vardır. Bu durumda ne olacak?

Hücreye EK değil de EKMEK yazdık bu durumda ne olacak?
Yoksa yanlış mı anlıyorum...

selam,
anladığım kadarıyla E elmanın ilk harfini , K de Kirazın ilk harfini temsil ediyor.
Veya da E elmada var Kiraz da YOK , K da Kiraz da var Elma da YOK anlamında mıdır? Eğer böyle ise A harfi ikisinde de vardır. Bu durumda ne olacak?

Hücreye EK değil de EKMEK yazdık bu durumda ne olacak?
Yoksa yanlış mı anlıyorum...

Merhaba,
Harflerin bir önemi yok. Yerine sayı değerleri de olabilir.
Örneğin,
A2'ye 1 yazdığımda elmalardaki değer her ne ise 1 çoğalsın,
yine A2'ye 2 yazdığımda, bu kez kirazlardaki değer o sırada her ne ise, yine 1 çoğalsın,

Şayet A2'ye 3 yazarsam, Hem Elma, hem de Kirazlarda yazan değerin ikisi birden 1 çoğalsın istiyorum.

Bu durumda B2 ve C2 hücrelerine hangi formülü yazacağımı bulamıyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ayrıca,
1 er artması demekle kastedilen nedir?
Örneğin
A2 ye EK yazdık. Elam da 1 oldu , Kiraz da 1
A3 e E yazdık Elma 1 mi olacak yoksa A2 de de vardı 1 +1 = 2 mi yazacak...

galiba iyice karıştı. Harflerin bir önemi yoksa 1 ya da 2 neye karşılık geliyor. 1 ilk sırada olan Elma , 2 ikinci surada olan kiraz mı demek oluyor. 3 yerine 15 yazdık o zaman ne olacak?

galiba iyice karıştı. Harflerin bir önemi yoksa 1 ya da 2 neye karşılık geliyor. 1 ilk sırada olan Elma , 2 ikinci surada olan kiraz mı demek oluyor. 3 yerine 15 yazdık o zaman ne olacak?

Bu ölçütleri birer kod gibi kullanıyorum. 1 Elmayı, 2 ise Kirazı, 3 ise hem elma hem de kirazı temsil ediyor.

Aslında düzenlemek istediğim asıl çalışmada uzun isimler var. Bu yüzden her ismi temsil edecek kısa kodlar oluşturdum.

selam,
tam anlayamamakla beraber hazırlanan örneği inceleyiniz.
1. kısımda Harfler var ve İlk harflerin bulunmasına yönelik... 2. kısımda ise sadece 1 , 2 ve 3 rakamları na göre değerlendirme var.

link : http://s6.dosya.tc/server7/btuz3x/Misal.xlsx.html

Çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz örnekte "Artarak Gidecek Şekilde" kısmı tam istediğim şeydi.

Aslında daha farklı bir çalışmada yapmak istediğimi basitleştirerek sorayım derken daha kafa karıştırıcı oldum sanırım; kusura bakmayın.

Karşılaştığım problemi de yazayım yine de,

Aşağıdaki basit istatistikte (normalde 400 parça var),

1 Kayahan'ı
2 Nilüfer'i
3 İse her ikisini temsil etsin istedim, Çünkü,

İlk dört parçanın bestesini Kayahan, sözlerini ise Nilüfer yazmış
Ancak,
Beşinci parçanın bestesini yine Kayahan tek başına yaparken, sözlerini Nilüfer'le beraber yazmışlar.

Yani, istatistik olarak Kayahan'ın 5 bestesi, 1 de söz yazarlığı olmalı
Nilüferin ise sadece 5 söz yazarlığı.

Screenshot%202016-08-12%2001.29.13_zpsyayxhtli.png

Verdiğiniz formül ile bunu halletmiş olacağım. Teşekkürler tekrar.

yukarıdaki sorunuza göre toplamları başka şekilde de aldırabilirsiniz.
A1:F3 aralığında , duruma göre kodlama mevcut. Yani 1 kayahan , 2 Nilüfer ve 3 : Kayahan + Nilüfer.
Toplamlara gelince
Söz Yazarı Kayahan :1 için (formüldeki Kırmızı 1 yazan yeri 2 yaparsanız Nilüfer 3 yaparsanız Kayahan + Nilüfer için sonuçları bulursunuz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(A2:A3="Söz Yazarı")*(B2:F3=[B][COLOR="Red"]1[/COLOR][/B]))

Beste için ise yukarıdaki formüldeki "Söz Yazarı" yerine "Besteci" yazacaksınız..

şunu da belirtmek gerekir...
Söz yazarı Kayahan :1 baktığımızda sonuç = 0 olur. 3 (yani Nilüfer + Kayahan ) durumunu da burada hesaplatırsak bir önceki formül

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(A2:A3="Söz Yazarı")*((B2:F3=[COLOR="red"][B]1[/B][/COLOR])+(B2:F3=3)))

şeklinde olacaktır. Bu durumda sonuç =1 çıkacaktır.

Nilüfer için ise 1 yazanı 2 yapmanız yeterli olacaktır.

şunu da belirtmek gerekir...
Söz yazarı Kayahan :1 baktığımızda sonuç = 0 olur. 3 (yani Nilüfer + Kayahan ) durumunu da burada hesaplatırsak bir önceki formül

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(A2:A3="Söz Yazarı")*((B2:F3=[COLOR="red"][B]1[/B][/COLOR])+(B2:F3=3)))

şeklinde olacaktır. Bu durumda sonuç =1 çıkacaktır.

Nilüfer için ise 1 yazanı 2 yapmanız yeterli olacaktır.

Evet. Bu formülle aynen dediğiniz gibi oldu.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

sonnformul_zpshjhti6zg.png

rica ediyorum..
kolay gelsin.

Geri