DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
merhaba baykan_m, beklenen sonuç hakkında biraz eksik bilgi var sanırımMerhaba Arkadaşlar,
Ekte çokeğersay ile başka sayfadan veri alma işlemi yapmaya çalıştığım bir dosya var. İçeriğinde yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım. Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,merhaba baykan_m, beklenen sonuç hakkında biraz eksik bilgi var sanırım
Yardımınız için teşekkür ederim. Ancak hem bölüme hemde yakasına göre ayırabilirmiyiz acaba?Dener misiniz.
Merhaba,Merhaba,
Tablonuz incelendiğinde, çalışanlardan bazılarında birim değişikliği var gibi görünüyor. Eğer öyleyse "Son Birim" şeklinde yardımcı sütun oluşturup gizleyerek, müdürlük altındaki birimlere ait saydırma işlemini o yardımcı sütunu referans alarak yaparsanız işlem yükünden kurtulabilirsiniz.
Merhaba,
Yok bizde hem müdürlük hem birim hem de alt birim olarak kırılımlar mevcut. Bundan dolayı 3 kırılıma göre de veri çekmek istiyoruz.
F sütununa göre sayacak.Merhaba,
Şöyle söyleyeyim:
4.satırdaki Üretim Müdürlüğüne bağlı birim için E sütununa göre mi yoksa F sütununa göre mi değer saydıracak? Yani 4.satırdaki işçinin birimi ne olacak?
Evet F boş ise E ye göre eğer oda boş ise D ye göre olacak. Biraz uğraştırdım sizi kusura bakmayın lütfen. İnanın çok uğraştım halledemedim.Peki F sütunu boş olan (Ör: 3.satır) satırı BY-BİRİM sayfanızda saydıracak mıyız? Yani F sütunu boşsa E sütununa göre mi işlem yapacağız?
Allah sizden razı olsun. Tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim. Yardımcı olan diğer arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.Merhaba,
Dener misiniz?
Not: Dosya konuda üyelerin paylaştığı formüller ile hazırlanmıştır. @baydeniro ve @aspava 'ya teşekkürlerimi sunarım.