• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çokeğersay hata

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
vermiş olduğum örnekte çokeğersay ile gider sayfasından personel sayfasına ayların bulunduğu hücrelere(koşullara uyduğunda) ödendi kelimesini yazdırmak istiyorum fakat bir tek hücrede yazıyor diğer hücrelerde hata veriyor
bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

=eğer(çokeğersay(gider!$e$2:$e$101;personel!m$1;gider!$a$2:$a$101;personel!$j2)>0;"ödendi";"")

teşekkürler Emrehan26 takılıp kalmıştım sağolasın
bir sorum daha var ama cevaplayabilirmisin acaba
yukarıdaki örnekte gider sayfasındaki tutar sütunundaki rakamı personel sayfasındaki maaş kısmına (gider sayfasındaki açıklama sütunundaki isim koşuluna uyarak karşılığına) nasıl aktarırız.

Hangi rakamı yazdıracağız? Yani örnekte Nihat adlı kişinin ocak ve mart ayları tutarı yazıyor. Toplamını mı istiyorsunuz?

Personel sayfayı I2'ye

=TOPLA.ÇARPIM(--(GİDER!$C$2:$C$101=PERSONEL!A2);--(GİDER!$F$2:$F$101))

peki sırf cahilliğimde soruyorum affınıza sığınarak tek bir ayı (mesala ocak) yazdırmak isteseydik aynı formulumu kullanacaktık

Evet ama koşul ekleyecektik formüle "GİDER!$C$2:$C$101=PERSONEL!A2" aynen bunun gibi. Yada alternatif olarak çoketopla fonksiyonu da kullanılabilir

tekrar teşekkür ederim üstadım sağ olasın sağlıcakla kalasın

ben beceremedim galiba koşuluda ekleyerek formülü oluşturabilir misiniz ? sayın emrehan26

alternatif olarak

H2 ye

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((GİDER!$C$2:$C$100=A2)*(GİDER!$A$2:$A$100="SGK")*(GİDER!$F$2:$F$100))
yalnız bu formül dizin formülüdür ctrl + shift ile beraber enter tuşuna basın

I2 ye
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((GİDER!$C$2:$C$100=A2)*(GİDER!$A$2:$A$100="MAAŞ")*(GİDER!$F$2:$F$100))
yalnız bu formül dizin formülüdür ctrl + shift ile beraber enter tuşuna basın

birde oradaki hücre birleştirmelerinizi iptal edin

teşekkür ederim mgurten

bu formülü eklediğim örnekte demusan sayfasında j sütununa nasıl uygularız
yani teslimat sayfasındaki k sütununda demusan -koşulu oluştuğunda- yazdığında yine teslimat sayfasının j sütunundaki tutarı firmanın sayfasındaki j sütununa nasıl aktarırız

Ekli dosyalar

bir türlü işin içinden çıkamadım bilgisi olanlar aydınlatabilirmi acaba

Geri