• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çokeğersay' da Hücre İçinde Virgülle Ayrılmış Veriyi Ölçüt Olarak Kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fath
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe, Professional Plus 2016, Office 365
Merhaba arkadaşlar,
Bir veri setinde iki ölçüte göre arama yapıp, uyanları saydırmak istiyorum. Çokeğersay formülünde ölçüt olarak belirlediğim bir hücrenin içindeki değeri, arama yapılacak sütunda hücre içlerinde aramasını istiyorum. Hücre içinde değerler virgülle ayrılıyor. Örnek dosya ekte mevcuttur.

Ekli dosyalar

F1 hücresine kopyalayınız.Aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK($B$1:$B$6)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF($B$1:$B$6);KÜÇÜKHARF(E1);"")))/UZUNLUK(E1)*($A$1:$A$6=$D1))

Cevabınız için teşekkür ederim Hocam, ama bu formül sorunumu çözmüyor. Şöyle ki: tabloya "apple1" diye bir değer ekledim ve virgülle diğerlerinden ayırdım; "apple1" değerini de "apple" den sayıp sonuca ekliyor. Başlıkta "Virgülle Ayrılmış Veri" diye belirtmem bu sebeptendi. Hoş, burda hata benim; örnekte bunu vermeliydim.

Arkadaşlar çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Güncelliyorum.

Merhaba.
Sayın @çıtır 'ın verdiği formül örnek belgenize göre istenilen (elle yazdığınız) sonuçları veriyor durumda.
3 numaralı cevapta belirttiğiniz ayrımın daha net anlaşılması için, bu ayrımla ilgili örnek veri ve olması gereken sonuç güncellemesini yaparak
örnek belgenizi yenilemeniz yerinde olur.
Tahmin üzerine ben de bir cevap yazayım.
Aşağıdaki formül istediğiniz sonuçları üretiyor mu?
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$6=D1)*(ESAYIYSA(BUL(E1&",";$B$1:$B$6))+ESAYIYSA(BUL(","&E1;$B$1:$B$6))))

Geri