çok yer kaplama sorunu

arkadaşlar herkese selam,
hazırlamış olduğum çalışma kitabında yeni üye ekledikçe daha önceden hazırlarığım bolca formül içeren bir sayfa ilave ediyorum ve belki 200-300 sayfaya kadar çıkacak ancak her sayfa yaklaşık 800.000 kb yer iyavesi yapıyar sanırım formüller çok yer kaplıyar ozamanda sayfa eklerken ve kaydederken süre uzuyor buna bir çare varmı

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
nedense sorulara ısrarla dosya eklenmiyor

Sn ayemeni'ci
Dosyanın bu kadar büyümesinin sebebi çoğunluğumuzun ilk başlarda yaptığı hataya düşmen.
Bayi, tohum fiyatlarını belirten veri tabanları (Gerçi onlarda da biraz değişiklik yapman gerekir.) gibi bir veri tabanı yap.
tarih-bayi-verilen tahumluk cinsi-veriliş şekli-miktarı..... sütunları olsun.
Her hareketi kaydet. (65536 satır var bunlar senin işin için yeter.)
Fatura keseceğin veya rapor alacağın zaman değişik yollarla buradan bilgiler çekilip bu işlemler yapılabilinir. (Bu rapor ve faturalar her bayi için ayrı ayrı değil tek olmalı)
Yukarda dediklerim kafana yatarsa bir çalışma yap.
Bilgilerin çekilip fatura ve rapor hazırlanmasında ben veya formdaki arkadaşlar yardımcı oluruz.

sayın omerceri arkadaşım,
anlatmak istediğini gayet iyi anladım yanlız; bayiler için açmış olduğum her sayfada belki günlük 20-25 kalem sevk işlemi yapacağım bu yüzden sayfada bulunan 4 ayrı takip tablosu şu anda minumum düzeyre farkettiğin gibi veri girildikçe artacak ve belkide 400-500 satır ilave edilecek böyle olduğu zaman tüm bayileri nakit akışını, fatura işlekmlerini, tahsis işlemlerini ve sevkiyat işleklerini tek bir sayfada takip etmek zor. ben şunu merak ediyorum bayiler için oluşturulan her sayfada fark ettiğin gibi çok sayıda formül var bunları kod' a aktarabilirmiyim Kod ile formüle edilmiş olsa yine çok yer kaplarmı