• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çok sütunda tek formülle en büyük 2. Sayıyı bulmak

selam

Kod:
=BÜYÜK(EĞER($A$1:$H$1="Miktar";$A$2:$H$15);SATIRSAY($A$1:A1))
formülünü kullanabilirsiniz. Formül DİZİ formülüdür. Formülün hücreye girişi CTRL+SHIFT+ENTER ile yapılmalıdır. Doğru şekilde girildiğinde formül { } ayraçlar içine alınacaktır.
Formüldeki SATIRSAY($A$1:A1) Büyük 1. 2. 3. gibi sıra numarası verilmek üzere kullanılmıştır. Formülü alt satıra kopyaladığınızda SATIRSAY($A$1:A2) olacak ve bu da 2 değerini vereceğinden 2. büyüğü hesaplayacaktır.
kolay gelsin..

Not : dosya.co ile gelen dosyaları benim PC virüs uyarısı nedeniyle açamadığından dosyanızı indiremiyorum..

NOT: Ben cevabı yazarken Sayın sakman cevap göndermiş bile.
Bu nedenle cevabı sildim.

Sayın sakman26, sayın Ömer Baran çok teşekkür ediyorum, müthiş oldu. Elinize, emeğinize sağlık. Gelecek Ramazan Bayramınızı kutlar, huzurla geçmesini dilerim.

Rica ediyorum...
Bu vesile ile ben de sizlerin ve Ömer Bey in bayramlarını şimdiden kutluyorum..
Her şey gönlünüzce olsun..

merhaba

1- ben yukarıdaki formülü kullandım ama hata veriyor nerede yanlış yapıyorum?

2-ayrıca yukarıda kullanılmış olan "eğer" formülasyonunda 2 değişken var, normalde "eğer" fonksiyonu 3 değişken istiyor, bu nasıl oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba.

Örnek belgeniz üzerinden birşeyler söyleyeyim.
Formülün uygulandığı hücre seçiliyken formül çubuğunun solundaki F(x) düğmesine tıklarsanız,
üstte -> YANLIŞ;14;YANLIŞ;YANLIŞ;78;...... gibi bir değerler topluluğu (ilk veri satırı için dizinin aldığı değerleri göreceksiniz.
Bunlar koşla uyan değerlerdir, YANLIŞ olanları 0 olarak düşünebilirsiniz.

Yani koşula uymayanlar (miktar başlığını taşımayanlar) 0 değerini alır.

Dizi formülü (yani hücreye CTRL+SHIFT+ENTER şeklinde girilecek formül),
alandaki tüm değerler için bu işlemi yaparak değerler dizisi elde eder
ve bunların en yüksek olanını bulur.
.

teşekkür ederim

Geri