• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok sayıda commandbutton var hangisine basıldığını nasıl anlarım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ffff7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Herkese selamlar..

Çok sayıda CommadButton kullanarak bir form oluşturdum. Her butona basıldığında farklı bir iş yapıyor. Hangi butona basıldığını tespit edebileceğim bir kod varmıdır.?

Şimdiden teşekkürler...

İyi çalışmalar.

Elbette var. Bu işlem için .name veya .captain özelliği kullanılabilir, ayrıca class module kullanmak kodları kısaltacaktır. Kesin çözüm için dosyanızı eklermisiniz. Bu özelliği ne amaçla istediğinizide belirtirseniz faydalı olur.

Ekli dosyayı inceleyiniz. Basılan butonun rengi değişir. Eski haline getirmek için, en alta bulunan SIFIRLA butonuna basın.

Excelin içinde zaten bulunan bir fonksiyonu; geliştirdiğim başka bir yazılım için kendi istediğim gibi olacak şekilde kurmak istiyorum.
Aslında bu proje benim için bir deneme yanılma olayı olacak. Genel olarak hangi olayın aktif hale geldiğini bulmak benim hep problemim olan birşey. Yardımcı olursanız sevinirim...

Sayın Seyit Tiken Teşekkürler. Orada belirtilen 'Controls("CommandButton" & k)' kodunu butonlarımı isimlendirirken ve şekillendirirken kulandım zaten. Benim problemim bütün butonlara olay yazmadan hangi butonun aktif olduğunu anlayıp onu uygulatmak.

Dosyayı ekliyorum.

Tekrar İyi Çalışmalar.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı inceleyin. Class module kullanılmıştır.

Teşekkürler..

Sayın Leventm çok teşekkürler. Yine dakikasına problemim çözüldü. Sağolun..

Ama bende bu karıştırma huyu olduğu sürece sitemize daha çok soru maili atacağım galiba...

class modullerle ilgili bilgi alabileceğim bir adres veya kaynak varmıdır?

Teşekkürler. İyi çalışmalar..

Rica ederim. Siz soru sormaya devam edin, bizlerde elimizden geldiğince bilgimiz ölçüsünde yardımcı olmaya çalışırız. Class module ile ilgili benim bildiğim bir kaynak yok, ama google de arama yaparsanız çok sayıda kaynağa ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıca forum içi arama motorundan yine çok sayıda örnek uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Public , private , dim ...

Sayın Leventm,
Yazmış olduğum koddaki değişkenleri class modül düzeyinde de kullanabilmek için yetkilendirmeyi nasıl yapmam gerekir. "Public" le ben modül düzeyinde değişkenlerimin aldığı değerleri görebiliyordum. Ama class modülde olmuyor?..

İyi Çalışmalar.

Değişkeni Public olarak userformun kod sayfasında tanımlayın. Daha sonra class module içinde userform1.değişkenadı=...... şeklinde değişkene veri atayabilirsiniz.

Teşekkürler. Son durum..

Teşekkürler..

Dosya son olarak şu duruma geldi.

İhtiyaç duyulduğunda diğer arkadaşlarda kullanabilir.

İyi Çalışmalar..

Son düzenleme:
Merhaba,

Eski bir konu... Dosyalar kimsenin elinde olmayabilir. Tam olarak yapmak istediğiniz işlemi açıklarsanız çözüm üretebiliriz.

Sayfa1 de bulunan 1den fazla CommandButtonu sayfadaki a1 hücresine bağlamak istiyorum

Örnek verirsek

x = Sheets("sayfa1").Range("A1").Value

Sheets("sayfa1").CommandButtonx

Bu işlem sonunda ne olacak?

Örnek dosya ile açıklayabilir misiniz?

Geri