• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok Sayfalı Çalışmalar için Etopla Formülü

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba,
Forumda çok yeniyim umarım doğru şekilde konu açabilmişimdir.
Ben çalışmamda ayın her bir günü için yeni bir sayfa oluşturuyorum. Ancak ayrı bir özet sayfasında ben sayfa açarak veri girişi gerçekleştirdikçe Etopla ile veriler toplansın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Etopla dışında bir yöntemde olabilir. Örnek olması amacıyla bir dosya ekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun,
Çok teşekkür ederim istediğim tam olarak bu. Ancak Makrolarda bilgim çok az. Kodu biraz açıklayabilirseniz asıl çalışmama uyarlayayım.

muygun,
Çok teşekkür ederim istediğim tam olarak bu. Ancak Makrolarda bilgim çok az. Kodu biraz açıklayabilirseniz asıl çalışmama uyarlayayım.

Merhaba;
Sub sayfaları_topla()
Sheets("ÖZET").Range("c2:c65536").ClearContents
On Error Resume Next
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("ÖZET")
For i = 2 To s1.Range("A65536").End(xlUp).Row
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets(s1.Cells(i, 1).Text)
For k = 2 To s1.Range("b65536").End(xlUp).Row
s1.Cells(k, "c") = s1.Cells(k, "c") + WorksheetFunction.SumIf(s2.Range("a2:a1000"), s1.Cells(k, "b"), s2.Range("b2:b1000"))
Next k
Next i
MsgBox ("İşlem BİTTİ.")
End Sub

1.satır= makro adı
2.satır= ÖZET sayfası c2-c65536 aralığını siler
3.satır= makronun bir hata ile kesilmesini önler (örn: olmayan bir sayfa adı yazıldıysa)
4.satır= s1 değişkenine özet sayfa adını atar (bundan sonra özet sayfa adı s1)
5.satır= i değişkenini s1 yani özet sayfası A2 hücresinden başlayarak son veri olan satıra kadar döndürür.
6.satır= s2 değişkenine özet sayfası A2 den itibaren okuduğu sayfa adlarını atar.
7.satır= k değişkenini s1 (yani özet sayfrası) sayfasının B2 hücresinden itibaren son veriye kadar döndürür.
8.satır=s1 (yani özet sayfası) sayfası k satır değeri c sütununa önceki hücre verisi+ s2 sayfası a2-a1000 aralığı s1 sayfası k satırı b sütunu değerine eşitse s2 sayfası b2-b1000 aralığını toplar.
9.satır son açılan for döngüsünü (k döngüsü) sonlandırır.
10.satır açılan for döngüsünü (i döngüsü) sonlandırır.
11. işlem bittiğine dair mesaj verir.
12.satır makro sonlandırılır.

Basit anlatımıyla yapılan işlem bu.
İyi çalışmalar.

Merhaba,

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
İşlem sorunsuz çalışıyor.

İyi Çalışmalar.

Geri