• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok fonksiyonlu veri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lokmanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
Merhaba ,

İşim ile ilgili yaklaşık 1000 satırlık bir data var elimde. Ve bu data'dan mükerrer olanları düşeyara/pivot ile buluyorum. (Veriler güncelleniyor)

Benim istediğim Data yazan sayfa'da sadece Mükerrer olan verileri başka sayfa'ya otomatik atılması. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.

Örnek dosya ek'te yer almaktadır.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Bu neden çok fonksiyonlu onu anlayamadım ama yinede eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim bilgi için :) Çok fonksiyonlu yazdım ama yanlış yazmış olabilirim :( Biraz yabancıyım excel terimlerine vs.

Dosya çok güzel olmuş elinize sağlık ancak ben kendi dosyamda çalıştıramadım bir türlü. Getir dediğimde işlem tamamlandı diyor ancak verileri atmıyor. İ / K ne demek acaba onlarda sanırım hata yapıyorum

Çok teşekkür ederim bilgi için :) Çok fonksiyonlu yazdım ama yanlış yazmış olabilirim :( Biraz yabancıyım excel terimlerine vs.

Dosya çok güzel olmuş elinize sağlık ancak ben kendi dosyamda çalıştıramadım bir türlü. Getir dediğimde işlem tamamlandı diyor ancak verileri atmıyor. İ / K ne demek acaba onlarda sanırım hata yapıyorum

1 - Sayfa isminin LİSTE olduğundan emin olun.
2 - Macro güvenlik seviygenizi düşük ayarlayınız.
3 - Kodları kendi dosyanızın kod bölümüne yapıştırdınız mı ?

İ / K Döngü için kullanılan adlandırma

Merhaba Mustafa Bey,

Belirttiğiniz tüm adımları gerçekleştirdim. Bu defa tüm listeyi veriyor bana. Kodları olduğu gibi kendi excelimdeki kod bölümüne yapıştırdım. İsim LİSTE. Bir yerde hata yapıyorum ama anlayamadım :(

If s1.Cells(i, "d") = s1.Cells(i, "e") Then

Koddaki bu satır ile
Eğer D sütunu ile E sütunu birbirine eşitse
O satırı getir olarak ayarlanmış

d sütunu boş e sütunuda boş ise eşitlik sağlanır
d sutunu ali E sütunuda ali ise eşitlik sağlanır
Her türlü eşitlikte o satırı alacaktır.

Her şey ifade etttiğiniz gibi ama benim istediğim eşit/mükerrer olanları alması zaten. Dosyayı yapan beyefendi'de aynen istediğim gibi ayarlamış ekte gönderdiği dosyada. Ancak sorun şu ben kodları kendi excelime aktardığımda alması gereken eşit/mükerrer verileri ve diğer eşit olmayan tüm verileri alıyor.

Sayın muygun'un verdiği makro, sadece LİSTE sayfasında D ve E sütunlarındaki veriler birbirinin aynısıysa aktarım yapmaktadır. Eğer asıl dosyanızda farklı çalışıyorsa asıl dosyanızın yapısı örnek dosyanızla aynı değildir muhtemelen.

Merhaba;
Orjinal dosyanızın küçük bir örneğini yükleyin.

Merhaba muygun Bey, Sorunu çözdüm. Ben listede sayfasında KARA LİSTE sütünuna düşeyara ile işlem yapmıştım siz EĞER ile işlemi yapmışsınız. Sonradan fark ettim bu detayı. Sorunu çözdüm sizlerin desteği sayende :)
Teşekkür ederim ilgliniz için

Geri