• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok Değişkenli ETOPLA / ÇOKETOPLA

Excel Vers. ve Dili
offce 2003 tr
Arkadaşlar öncelikle nezaman sıkışsam bu forumdan yardımlar eksik olmadı forumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.. Aslında yine işin içinden çıkamadım hangi fonksiyonu uygulayacağımı bilemedim defalarca denedim ama olmadı forumda daki aramalarda da bulamayınca yazmaya karar verdimm:)

ekteki dosyada tablo 3 teki verilere göre tablo 4 ün bz sütununu düzenlemek istiyorum ama birtürlü beceremedim

Ekli dosyalar

Bir de nasıl yapılacağını, neye dikkat edileceğini, neyin ne anlama geldiğini bilseydik iyi olurdu. Müneccim değiliz maalesef:)

Haklısın hocam açıkladığımı sanıyordum ama yazmamışım gece kafa gidikti biraz: şöyle oluyor
elimde veri dosyaları var o veri dosyalarına göre tablo 1 de yapılan işin tür ve değeri var. tablo 2 ise tablo birde tür sütünundaki değerlerden parçaalarak işleme soktum parçaalmadanda yapılabilirdi sanırım . tablo 3 de ise tablo 5 e göre türü isim olarak almaya çalıştım. ve tablo 4 de tür olarak aynı isimde olanların yan sütundaki değerlerini toplasın ayrıca farklı isimde olanlar varsa onları da değerleriyle birlikte CD sütununa yazsın istiyorum..

Kısaca özetlersem tablo 1 deki verileri tür sütunlarında bulunan hücre değerlerini tablo 5 göre isimlendirsin onlarıda aynı isimdeki değerleri toplasın farklı isimdekilerin değerleriyle beraber tek bir sütuna yazsın.. umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Ekli dosyalar

PEKİ HOCAM

A1 B1
26 123123-1
26 123123-2
27 123123-3
26 123123-4

B2 deki veriyi başka sekmeye A1 "26" ise getir diye bir formülü nasıl kurarım. Aynı zamanda 27 ile ilgili sekmedede yine A1 "27" ise getirsin. Akabinde araya başka numaralar girdiğinde sıradaki satıra geitrsin 26 için mesela 123123-4 26 sekmesinde 123123-2 nin altındaki satıra getirsin.

Geri