• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çok çok basit bir soru formalar arası geçiş

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 VBA
merhaba arkadaşlar
stok kontrolü için makro yazmaya çalışıyorum. ama menüde iki farklı buton var. teslimat girişi ve stok çıkışı diye. aşağıdaki 3 formu kullandım.

[*]ana menü
[*]teslimat
[*]çıkış

ana menüde teslmat girişini tıkladığımda sıkıntı yok teslimat formu açılıyor işlemlerde sıkıntı yok.

fakat ana menüye dönüp stok çıkışını tıkladığımda çıkış formunun açılmasını istiyorum bunun için de şu kodu kullandım.

Private Sub StokCikisiBtn_Click()
ÇIKIŞ.Show
End Sub

fakat " run time error_9 subscript out of range " hatasını alıyorum sürekli... daha önceki çalışmalarımda da aynı kodları kullandığımda formlar arası geçiş yapabiliyordum. bunda olmuyor... lütfen yardım... çok sinir bozucu bir yerde takıldım. :eek::yardim:

Ekli dosyalar

Çıkış Formu .initalize fonk. activate kısmına taşı.

"ListBox1.RowSource = "STOK!A2:E" & Sheets("Stok").Cells(65536, "A").End(3).Row" bu satırda hata veriyor.

ve.. "Stok" isminde sheet bulamadım.

stok çıkışı formunun kodlarını henüz düzenlemedim. o yüzden o kodda hata veriyor . şimdilik teslimat girişini yaptım. stok çıkışındada comboboxlar yardımıyla firmalar arası stok transferi yapmak istiyorum ama bu forma geçiş yapamadığımdan kaldı.

"çıkış Formu .initalize fonk. activate kısmına taşı." derken ne demek istediğinizi tam anlamayamadım.:( daha önce aynı kodlarda sıkıntı yaşamamştım :(

hatta geçiş yapabildiğim çalışmayı da ekliyeyim. anlam veremedim kodların o kısmında farklılık yok :(

Ekli dosyalar

hatta geçiş yapabildiğim çalışmayı da ekliyeyim. anlam veremedim kodların o kısmında farklılık yok :(

Merhaba. Çıkış userform'unda UserForm_Initialize kısmındaki kodu
Kod:
TextBox1.Text = Format(Date)

Aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
TarihTxtBox.Text = Format(Date)
Ya "STOK" isminde sekme ekleyin yada aşağıdaki kodda sayfa isimlerini kendiize göre düzenleyin.

Kod:
ListBox1.RowSource = "[COLOR="Red"]STOK!A2:E[/COLOR]" & Sheets("[COLOR="red"]Stok[/COLOR]").Cells(65536, "A").End(3).Row

Kusura bakmayın geç cevap verdiğim için. ben önce forma geçişi hallederim sonra kodlarını düzenlerim diye düşünmüştüm. demekki içeriğini düzeltmeden forma geçiş yapamıyorum doğru mudur?

Formlar açılırken açılış olayına yazılmış bir kodlama varsa ilk önce onları çalıştırıp ekrana gelir. Bu sebeple formlarınızın açılış olaylarındaki kodların sorunsuz bir şekilde düzenlenmesi gerekir.

Bu sebeple bu tarz projelere başlarken atacağınız adımları iyi belirlemeniz gerekir. Aşağıdaki linkteki konuları incelemeniz sizin için faydalı olabilir.

Uygulamalı excel eğitimi

Geri