• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Clipboard copy kesik çizgiler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;
Kod:
Range("A1:B100").Select
Selection.Copy
MsgBox "veri hafızaya alındı..", vbInformation, "Veri kopyala"
Range("A1").Select

bu kod ile A1:B100 adresini kopyalıyorum. ve A1 hücresini seçtiriyorum. Fakat tablomda hala A1:B100 seçili kalıyor. Nasıl iptal edebilirim.. CTRL+D yaptırmak istiyorum bi anlamda...

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekküerler...

Son düzenleme:
.

Kod:
Range("A1:B100").Copy
[COLOR="Red"]Application.CutCopyMode = False[/COLOR]
Range("A1").Select

şeklinde deneyin.

.

Veriyi kopyaladıktan sonra bir işlem yapacaksınız herhalde, başka bir yere yapıştırma falan gibi...
Onu da yapacak kodu yazdıktan sonra, aşağıdakini ilave edin.

Kod:
application.cutcopymode = false

.

Kod:
Range("A1:B100").Copy
[COLOR="Red"]Application.CutCopyMode = False[/COLOR]
Range("A1").Select

şeklinde deneyin.

.

Hocam bu kodu command buton ile çalıştırdığımda; evet çizgiler kayboluyor , fakat hafızaya veri kopyalamıyor..

Hocam bu kodu command buton ile çalıştırdığımda; evet çizgiler kayboluyor , fakat hafızaya veri kopyalamıyor..

.

Bu kod hafızadaki clipboardı siliyor ki; çizgiler yok oluyor.

@ Haluk beyin, dediği gibi, ne yapacaksınız onu yaptırın. Sonra söz konusu kod parçasını kullanın.

.

.

Bu kod hafızadaki clipboardı siliyor ki; çizgiler yok oluyor.

@ Haluk beyin, dediği gibi, ne yapacaksınız onu yaptırın. Sonra söz konusu kod parçasını kullanın.

.

nasıl yani ? zaten yaptıracağım kodu yazdım ben. Amacım sadece çizgililerin yok olması. verdiğiniz kodu uyguladım. Ama kod tam istenen nitelikte çalışmadı.

İdris Serdar;

Hocam a ve b sütunundaki verileri pano ya kopyalamak istiyorum. İşlemi command buton ile yaptıracağım., işlem bitiminde kesik çizgiler şeklinde a ve b sütünü Seçili kalmasın istiyorum...

İdris Serdar;

İdris hocam verdiğiniz dosyayı da inceledim. Fakat bir türlü istediğim sonucu alamıyorum.. araştırıyorum.

A ve B sütununu niçin kopyalıyorsunuz?
Herhalde bir yere yapıştırmak için, değil mi?

Siz şunu mu istiyorsunuz? Çizgiler kaybolsun ama veri hafızada kalsın, doğru mu anladım?

Çizgilerin kalması başka makroların çalışmasına mı engel oluyor?
Yani niye kaldırmak istiyorsunuz?

Bu sorulara cevap alınabilirse, sanırım yardımcı olmak daha kolay olur.

A ve B sütununu niçin kopyalıyorsunuz?
Herhalde bir yere yapıştırmak için, değil mi?

Siz şunu mu istiyorsunuz? Çizgiler kaybolsun ama veri hafızada kalsın, doğru mu anladım?

Evet aynen doğru anladınız. bunu yapacağım. yani Windows taki CTRL+C olayını yaptırmaya çalışıyorum. Çizgiler görünmeyecek.

Evet aynen doğru anladınız. bunu yapacağım. yani Windows taki CTRL+C olayını yaptırmaya çalışıyorum. Çizgiler görünmeyecek.

Çizgilerin kalması başka makroların çalışmasına mı engel oluyor?
Yani niye kaldırmak istiyorsunuz?

İdris hocam, benim excel ile alakalı bir durum var galiba. buton1 bastığımda bir türlü hafızaya alamıyor..

.

Excelinzle ilgisi şu::biggrin:

Clipboard'ın altında İngilizce sürümde Options çentiğini tıklatın, ortadaki seçeneği işaretli hale getirin.

:hey:

.

Abi tamamdır.. hafızada kalıyormuş zaten.. şimdi anladım..

Ek bir soru daha ;

panodaki bu veriyi , DONATI_METRAJI sayfasına A4 den itibaren nasıl yapıştırabilirim.. biçim olarak sadece "değerleri".. command buton ile..

Geri